Cytuj:
CHWDP! Psy mają uprzedzenia... nie cierpię ich! Weźmy na przykład sytuacje opisaną przez Wilka z Hemp Gru - wychodzą ludzie z metra i stoi dwóch mundurowych, i kogo oni zatrzymają? Oczywiście, dwóch młodych, ubranych w szerokie spodnie i czpeczki... Taka jest prawda! Kilkakrotnie zetknąłem się z taką sytuacją wobec mojej osoby, bo co? Bo ubieram się w szerokie spodnie i bluzy z kapturami?? Kilka razy zostałem spisany własnie za ubiór, czyli zupełnie za friko!!! CHWDP!
nie jestem inspektorem ITD, ale mając spore doświadczenie jakie kierowca wiedziałbym, że:
1 jeżeli kierowca jest wykąpany, wypoczęty, ogolony to na 90% nie przegiął czasu pracy,
2 jeżeli kierowca jest brudny spocony i ma czerwone oczy to warto pogrzebać w tarczkach,
3 jeżeli w kabinie ma bejzel i brud to tak samo dba o stan techniczny pojazdu i na pewno czegoś zaniedbał,
4 jeżeli w kabinie ma wysprzątane, a dokumentów nie musi szukac po całej szoferce tylko ma w jednym miejscu pod ręką, to tak samo dba o wszystkie podzespoły samochodu.
są wyjątki, ale zasada to działa.
i tak jak wspomniał kolega Owiec, wystarczy że gość spojrzy na kierowcę, kabinę i poukładane dokumenty i wie, że kierowca jest OK.
może to nie być kwestia szerokich spodni, czy czapeczki.