Strona 17 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 115 16 17 18 1949 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 12 lut 2007, 22:22

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
real jest o wiele bardziej fascynujący i ciekawy

I trudny!!
Cytuj:
gry komputerowe nie ważne jakiego rodzaju nigdy nie oddadzą prawdziwego uroku danej rzeczy czy sytuacji
Najbardziej szczera prawda!! :)
Gry komputerowe to tylko taka pokazówka tego co jest niby naprawde ale i tak nie oddaje tego samego co rzeczywistość!!

Tytuł:
Post Wysłano: 12 lut 2007, 22:23

Użytkownik

Użytkownik

http://img225.imageshack.us/my.php?imag ... 025pa1.jpg
no prosze ,wszyscy emigrowali i nie ma kto pracować :twisted:

[ Dodano: Pon, 12.02.2007, 21:27 ]
Cytuj:
Najbardziej szczera prawda!!... Smile
dokładnie,dlatego ja prawie nie pamiętam kiedy ostatnio grałem w jakąś gre
-nie chce tracic czasu ,bo to np. dla mnie ogromna strata czasu
Cytuj:
I trudny!!
mam nadzieje ze nikt ci nie mówił ze w życiu jest łatwo i lekko ,bo jak tak by mi ktoś powiedział to straciłbym dla niego szacunek :twisted: :arrow: :!: :!:
pozdrawiam wszystkich 8) 8)

Tytuł:
Post Wysłano: 12 lut 2007, 22:48

Użytkownik

Użytkownik

trailer, wydaje mi sie ze Kasia z tego forum u nich jezdzi czyz nie ? :>

Tytuł:
Post Wysłano: 12 lut 2007, 23:07

Użytkownik

Użytkownik

AD Matik:z tego co wiem to jakiś czas temu jeszcze jeżdziła ,a czy teraz nadal jeżdzi to ja juz nie mam pojęcia :shock: ,może jeżdzi , może nie ...to nie jest temat Kasi ,ale Hioba , a więc o wszystko dotyczące Kasi zapytuj na jej temacie.PZDR. :]

Tytuł:
Post Wysłano: 12 lut 2007, 23:38

Użytkownik

Użytkownik

Przepraszam mój błąd z tym wtrąceniem. Dzięki za wyjaśnienie w sprawi 18 WoS miałem takie podejrzenia :] . Dolaczam sie do pytan, Hiob jaka nastepna misja :)

Tytuł:
Post Wysłano: 13 lut 2007, 12:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:
Na wstępie Witam wszystkich serdecznie to mój pierwszy post tutaj :P

Witaj. :)

Cytuj:
- Ten Mustang na zdjeciu ktore dodales nie ma on tablicy rej. z przodu, a jadący za nim Chevy ma jak to jest u was trzeba coś płacić extra za taki bajer??

Każdy stan ma inne przepisy. Niektóre mają nawet taki śmieszny zapis, że przednia rejestracja jest wymagana z wyjątkiem sytuacji, gdy konstrukcja samochodu uniemożliwia jej umiejscowienie. W moim stanie, Północnej Karolinie mamy tylko jedną rejestrację, dlatego na moich samochodach mam z przodu polskie tablice rejestracyjne.

Obrazek Obrazek Obrazek

Cytuj:
-Jak bardzo gry z serii 18 wheels of steel odwzorowywują życie w tej branży ?? nie wiem czy będziesz tutaj miał porównanie - czy grałeś ale ja jestem wielkim fanem serii i może kto inny tutaj będzie w stanie powiedzieć.

Ja grałem tylko w ping-ponga i to 30 lat temu. Aha, jeszcze jakiś czas grałem w Heretyka, ale i to było z 10 lat temu, jak nie więcej. Nie mam pojęcia o aktualnych grach. O to trzebaby zapytać Kubę, mojego syna.

Cytuj:
Cytuj:
To z mojego avatara i to "niebieskie", nocne na parkingu. Wysłałeś je też?
Tak te wysłałem, ale tylko dlatego ze były najlepsze!! :wink:

AHA I CHCIAŁEM DODAĆ ŻE FOTA HIOBA JEST NA PIERWSZYM MIEJSCU I MA NAJWIEKSZA OCENE OGÓLNĄ!!
JUŻ NIE!!
MA 7,6 PUNKTA!! MOŻE ZOSTANIE FOTĄ MIESIĄCA!! :mrgreen: :lol: :twisted: :P
WEŚCIE POPRAWCIE TEN WYNIK!! :wink:
To z avatara, wysłane przeze mnie już się pojawiło. A tamto, o ktorym mówisz, ma teraz, gdy to piszę, średnią 8,4 i prowadzi na razie. Dzięki ;)
Cytuj:
Hiob jaka nastepna misja :)

Z okolic Nowego Orleanu do Effingham w stanie Illinois. To poniżej Chicago, na zachód od Indianapolis. Krótka trasa, 1200 km i prawdę mówiąc już dojechałem i się rozładowałem. Jestem w truckstopie i idę spać.
:mrgreen: Dobrej nocki i do usłyszenia później.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 13 lut 2007, 14:06

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Każdy stan ma inne przepisy. Niektóre mają nawet taki śmieszny zapis, że przednia rejestracja jest wymagana z wyjątkiem sytuacji, gdy konstrukcja samochodu uniemożliwia jej umiejscowienie.
no rzeczywiscie przepisy bardzo ciekawe, ale mi sie to podoba - auto bez tablic :D

Cytuj:
Ja grałem tylko w ping-ponga i to 30 lat temu.
Niesmiertelna gra :lol: :D

Hiob ile miales ciezarowek w swoim dorobku ?

Tytuł:
Post Wysłano: 13 lut 2007, 18:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Hiob ile miales ciezarowek w swoim dorobku ?
To Volvo, ktorym jeżdżę teraz, jest moją dziewiątą ciężarówką. (Albo dziesiątą, jak liczyć moją pierwszą wyleasingowaną ciężarówkę). Najpierw był International Cabover, taki, jakie ciągle są popularne podobno u wschodnich sąsiadów i w Meksyku. To był leasing, miałem ją około roku, ale po tym czasie oddałem, nigdy więc nie była tak faktycznie "moja". Pierszą, którą sam wybrałem, był KW K100, czerwony cabover. Potem miałem czarnego KW T600, niebieskiego, klasyka KW W 900, drugiego czarnego KW T 600, żółte Volvo VN770, dwa czarne Volva VN 770, małego Volvo White'a i to Volvo VN 780, ktorym teraz jeżdżę.

Niektore z tych aut miałem cztery lata, inne krócej i był czas, gdy miałem po dwie ciężarówki i kierowcę. Najczęściej jednak mam jedną i nie planuję teraz dokupowania drugiej.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 lut 2007, 20:32

hiob Na tym zdjęciu widać ze kolekcjonowałeś naklejki :lol: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ebf56.html
a czy ja dobrze widze bo tu chyba jest Kuba ??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 7072a.html

Tytuł:
Post Wysłano: 13 lut 2007, 22:29

Użytkownik

Użytkownik

hiob ja mam pytanie odnosnie innego zdjecia (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 3c9f9.html)

Dales tutaj przykladowe foto czy woziles tez cargo na latnisko ?? :> :U

Tytuł:
Post Wysłano: 13 lut 2007, 22:43

Użytkownik

Użytkownik

hiob cały czas wiedziałem ze są jeszcze dwa naprawde swietne zdjecia no i mam!! :twisted:
Jesli chcesz to je dodaj albo ja je dodam!!
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Post Wysłano: 13 lut 2007, 23:12

T.T.S Pomyślimy o galerii Truck Foto co ty na to ??

Tytuł:
Post Wysłano: 13 lut 2007, 23:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
hiob ...
Jesli chcesz to je dodaj albo ja je dodam!!

Jak chcesz. Ale może zaczekaj do marca, żebś mógł powalczyć drugi raz o ciężarówkę miesiąca :?: Oni zdaje się dla zwycięzcy, to znaczy tego, kto posłał zdjęcie, wysyłają podkoszulek.
:mrgreen: :twisted:
Cytuj:
... woziles tez cargo na latnisko ?? :> :U
Przez 15 lat woziłem lotnicze ładunki.
Cytuj:
hiob Na tym zdjęciu widać ze kolekcjonowałeś naklejki :lol: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ebf56.html
a czy ja dobrze widze bo tu chyba jest Kuba ??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 7072a.html
Tak, to Kubuś w żółtym Volvo, stoję u siebie na osiedlu, przed domem. To zdjęcie chyba było zrobione zaraz po tym, jak je kupiłem.

A naklejki to dowody zarejestrowania auta w poszczególnych stanach. Dawniej trzeba było osobno rejestrować samochód w każdym stanie, ale ok kilkunastu lat mamy jedną naklejkę, tzw. IFTA (International Fuel Tax Agreement).

Chodzi o to, że każdy stan wymaga, aby zapłacić im tyle podatku wliczonego w cenę paliwa, ile się w tym stanie przejechało. Inaczej mówiąc jak ja lupuję paliwo w Luizjanie, a potem jadę przez Mississippi, Tennessee, Arkansas, Missouri i Illinois, muszę w tamtych stanach także zapłacić podatek drogowy, który jest wliczany w cenę paliwa, mimo, że nie tankowałem w tych stanach. Luizjana natomiast musi mi oddać nadwyżkę, którą zapłaciłem.

IFTA to umowa między stanami i prowincjami w Kanadzie stalająca mechaniz dzielenia się tymi pieniędzmi. Dawniej trzeba było rozliczać się z każdym stanem osobno i te nalepki były dowodem, że się ma u nich konto i że się te podatki płaci. Na tym zdjęciu także widać, na dole po prawej, te nalepki:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 0b4c9.html

Ale chyba czas się zabrać do roboty i opisać ostatnie dwa dni mojej pracy. Do Środy Popielcowej tylko tydzień, a to wiecie, co oznacza. Stary hiob znika z Internetu na 40 dni. Z hakiem. Jak więc nie zdążę zamieścić teraz tych zdjęć, nie będzie ich do Wielkanocy :D :P.

Z Baton Rouge pojechałem po ładunek papieru do jakiejś mieścinki na przedmieściach Nowego Orleanu. Zamieszczam poniżej kilkanaście zdjęć autostrady I-10 i I-55, która całymi kilometrami w zasadzie jest mostem. Jadąc z Nowego orleanu na zachód po I-10 i skręcając na północ na I-55 przez niemal 50 kilometrów jedzie się po moście. Autostrada ani przez moment nie jest położona na twardym gruncie, ale jest zbudowana na palach ponad bagnami, mokradłami i rozlewiskami Luizjany. Najpierw jednak zdjęcie Peterbilta 379 w lusterku wstecznym mojej ciężarówki. Ciągle widać połamane drzewa po huraganie Katrina, ale widać już też, że przyroda się odradza. W Luizjanie już wiosna, a te zielone i czerwone młode listeczki, widoczne w lesie, to najlepszy dowód. Te czerwone listki to nie stare, uschnięte, jesienne, ale młode, które właśnie wyrosły. Ten gatunek drzew właśnie ma takie liście, które potem zaczynają się zielenić.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 lut 2007, 12:37

Użytkownik

Użytkownik

bardzo ciekawe rozwiązanie - autostrada most

zauwazylem Camaro i 300c, supersamochody szkoda, ze w polsce praktycznie ich nie ma :(

Tytuł:
Post Wysłano: 14 lut 2007, 15:56

Cytuj:
300c
Co w Polsce jest 300c widziałem go w Jarosławiu

Tytuł:
Post Wysłano: 14 lut 2007, 16:02

Użytkownik

Użytkownik

Hiobie jak znikniesz z internetu to znaczy ze nie będziesz również korzystał z programów nawigacyjnych na laptopie ?? czy tylko nie będziesz udzielał sie na forach?

Pozdro

Tytuł:
Post Wysłano: 14 lut 2007, 16:14

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Co w Polsce jest 300c widziałem go w Jarosławiu
nie mowie ze ich kompletnie nie ma bo tez widzialem w Katowicach, ale
np hiob ma takiego na fotce z prawie kazdej wyprawy a u nas rzadko mozna spotkac :D pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 lut 2007, 16:40

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Tak, to Kubuś w żółtym Volvo, stoję u siebie na osiedlu, przed domem. To zdjęcie chyba było zrobione zaraz po tym, jak je kupiłem.
hehe widac, mały blondyn a ze Volvo nowe to mozna poznac po oponach, byszczały sie i były fajnie czarne!!

Cytuj:
Oni zdaje się dla zwycięzcy, to znaczy tego, kto posłał zdjęcie, wysyłają podkoszulek
No mi sie tez tak wydaje!!
A jak cos to dasz mi adres i Ci wysle!! :] :wink:

Cytuj:

T.T.S Pomyślimy o galerii Truck Foto co ty na to ??
Hmm... w sensie?? Troche dokładniej!!
Ale jak widomo Spirit ty masz zawsze dobre pomysły!! Nie wiedząc o co chodzi to mozna o tym pomyslec!! Napisz na gg!!

Hiob ale narazie i tak foty są chyba na 13 miejscu!!
Poprostu wydaje mi się ze ten Reneposern czy jak mu tam, to on wystawia nam same 1 i namawia innych do tego!! On ma swoja strone internetową!!

Tytuł:
Post Wysłano: 14 lut 2007, 17:07

Cytuj:
Poprostu wydaje mi się ze ten Reneposern czy jak mu tam, to on wystawia nam same 1 i namawia innych do tego!! On ma swoja strone internetową!!
To Hiob napisze mejla do VOLVO i będzie po sprawie

Tytuł:
Post Wysłano: 14 lut 2007, 18:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Cóż, jakoś to przeżyję :mrgreen: :D Teraz zdjęcie z avatara weszło do pierwszej trójki, ale to się ciągle zmienia. A jak rzeczywiście większość tych zdjęć miesiąca pochodzi od jednego autora, można zasugerować im, by zmienili regulamin, ograniczjąc możliwoźć zwycięstwa przez jedną osobę do, powiedzmy, jednej szansy na rok, czy 6 miesięcy.

Ja wrócę do opisu mojej trasy, jak tylko znajdę chwilkę czasu, teraz mnie gonią w robocie. Z Luizjany do Illinois, potem do Arkansas, gdzie teraz jestem i jadę po kolejny ładunek do Północnej Karoliny. Przy okazji parę zdjęć z przedmieść Saint Louis z wczoraj. Śnieg, zimno, ślisko, wypadki i udało mi się przyłapać rewelacyjnie, moim zdaniem, wyglądające radiowozy Dodge Charger. Nawet felgi mają aluminiowe! Z 8-cylindrowym silnikiem Hemi mają po 340 KM i setkę poniżej siedmiu sekund. Takiemu byle czym się już nie ucieknie. :P

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Strona 17 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 115 16 17 18 1949 Następna