Strona 23 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 121 22 23 24 2549 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 16:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1019688
Samochód: BMW M3 E90; Volvo VN780

Cytuj:
ile kosztuje u was wyrobienie takich tablic i czy kazdy moze sobie taka sprawic??
W każdym stanie inaczej, ale to nie są duże sumy. Poniżej 100 dolarów. I każdy może to zrobić. Co więcej, u nas rejestracja należy do kierowcy, nie samochodu, więc sprzedając auto można ją zatrzymać i mieć w nowym samochodzie.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

KAMERA NA MOIM TRUCKU i INTERAKTYWNA MAPA z GPS-em: truck27.com

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 16:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

panie Piotrze (chyba dobrze pamiętam imię? :oops: ),
Ja mam pytanie, które zapewne się gdzieś pojawiło, ,mianowicie te pomarańczowe światła obrysowe nad szybą są diodowe, czy tylko tak mi się wydaje?
PS: Wiem, że regulamin głosi że na forum wszyscy mówimy sobie per Ty, ale do pewnych osób (np. użytkownik Cyryl, Hiob itd) mam szacunek i nie pasuje mi pisać im na Ty. Tak mnie wychowano, tym bardziej że w/w użytkownik jest w wieku mojego taty...

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 17:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
… te pomarańczowe światła obrysowe nad szybą są diodowe, czy tylko tak mi się wydaje?

Tak, to świecące diody. Nawiasem mówiąc w USA od lat naczepy mają wszystkie światła diodowe. Ostatnio widzę, że nawet oświetlenie rejestracji to białe lampki diodowe. Moja naczepa ma jeszcze tradycyjne światła, ale te nowsze mają świecące diody jako standardowe wyposażenie.

Cytuj:
PS: Wiem, że regulamin głosi że na forum wszyscy mówimy sobie per Ty, ale do pewnych osób (np. użytkownik Cyryl, Hiob itd) mam szacunek i nie pasuje mi pisać im na Ty. Tak mnie wychowano, tym bardziej że w/w użytkownik jest w wieku mojego taty...

Wiesz, ja uważam, że szacunek można okazać także i w inny sposób, zwracanie się na „Ty” nie koniecznie oznacza brak szacunku. Z drugiej strony można komuś „panować” i równocześnie zmieszać go z błotem. Możesz więc śmiało mówić mi hiob, albo Piotrek. Pozdrów tatę ode mnie. Wracamy do zdjęć:

Na Florydzie, jak to na Florydzie. Palmy i nic poza tym. Jedyne wzniesienia to wysypiska śmieci. Ford Excursion w wersji rozciągniętej limuzyny. Stary Trans Am w doskonałym stanie i Mercedes SL w troszkę gorszej kondycji.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na Florydzie zawsze można spotkać przepiękne obłoki. Drugie zdjęcie zamiesciłem dlatego tylko, że herb Krakowa odbił się w szybie. ;) Fabryka cukru, skąd mam ładunek do Północnej Karoliny. Parę palm i kanał przy szosie z płynącą motorówką. „Poważny” pick-up. Policja czuwa, jak zwykle. Przewrócony Peterbilt w Południowej Karolinie i palmy w okolicach Charlotte. To też jeszcze Południowa Karolina. Tyle zdjęć na teraz, następne jak ruszę w dalszą drogę.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PS. Doszło też trochę filmów. Nic specjalnie ciekawego, trochę zimy z Vermont i Missouri, trochę Nowego Jorku, jakiś filmik z Charlotte. Link do filmów w podpisie i trzeba wybrać opcję "Sortuj według daty", żeby najnowsze się ukazały najwcześniej. Google potrzebują trochę czasu, żeby je wszystkie znaleźć, ale w temacie Filmiki z kamery na trucku Hioba wsadzę parę linków. Pozdrawiam.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 18:35

Użytkownik

Użytkownik

mmmm piekny ten Trans Am :]

Hiob czesto dodajesz fotki jakichs szybkich samochodow zatrzymanych przez radiowoz lub dwa (jak np. ten Mustang) jak wyglada takie zatrzymanie to taki mini-poscig czy jak ?? :D

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 19:46

Użytkownik

Użytkownik

Zdjęcia bardzo ładne (jak zwykle z resztą). Miło jest popatrzeć na inne drogi, krajobrazy i samochody niż te w Europie. Pewnie dlatego Twoje galerie oglądam dokładniej niż pozostałych. Mi najbardziej spodobała się fotka tego starego Mercedesa , według mnie ten samochód ma duszę i nawet odrapany prezentuje się lepiej niż inne samochody. Oglądając fotki Twojego Volvo zauważyłem że są na nim elementy nawiązujące do Twojej Polskości i Religijności, czy kierowcy ciężarówek w USA często wyrażają swój Patriotyzm w taki sposób jak Ty go wyrażasz?

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 19:47

Użytkownik

Użytkownik

Witam Serdecznie.Mozna powiedziec ze jestem nowym uzytkownikiem... Pana temat tak mnie zaciekawil ze przeczytalem i obejrzalem go tzw. jednym tchem :) . Zdjecia i opisy sa bardzo ladne.Przyblizaja zycie za Oceanem... Pozdrowienia dla Pana i calej rodziny...:)))

''...Poznałem chleba różny smak,zjechałem kawał świata.Lecz czas o sobie daje znak,niemłode to juz lata...I nie zazdrość synu nigdy mi,nie zazdrość tego chleba.Nikt nie otworzy tobie drzwi,to nie są drzwi do nieba...''

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 19:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
... jak wyglada takie zatrzymanie to taki mini-poscig czy jak ?? :D
Najczęściej po prostu radiowóz podjeżdża z tyłu i włącza koguty. Tu nawet nie muszą wyprzedzać, żeby machnąć lizakiem. Policja z włączonymi kogutami w lusterku wstecznym znaczy: "Zjechać na bok i przepuścić", a jak policjant także zjedzie na bok, to znaczy, że jechał za nami.
Cytuj:
...Oglądając fotki Twojego Volvo zauważyłem że są na nim elementy nawiązujące do Twojej Polskości i Religijności, czy kierowcy ciężarówek w USA często wyrażają swój Patriotyzm w taki sposób jak Ty go wyrażasz?
To chyba zależy od indywidualnych cech człowieka. Są ciężarówki z pięknymi herbami i godłami, są AK oznakowane, że tylko „wtajemniczeni” wiedzą, co to znaczy (na przykład znaczek PKS-u), a są i takie, że nawet malutkiej PL-ki nie ma. Ale ja bym tego nie równał z patriotyzmem, czy też jego brakiem. Na pewno wśród tych, którzy nie manifestują swej narodowości na aucie jest wielu polskich patriotów.

Jeśli chodzi o wiarę, to w Stanach dużo bardziej niż w Europie ludzie pokazują swą religijność. Wiele bilboardów ma religijne treści, wiele ciężarówek ma „reklamy wiary”. Nikogo to tu nie szokuje, nie dziwi i nie razi. Po prostu uważa się, że jak ktoś chce przekazać swoje poglądy innym, czy pokazać w co wierzy, ma do tego takie samo prawo, jak, powiedzmy, producent samochodów, czy restauracja McDonaldsa do zareklamowania swoich wyrobów i usług.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 20:49

Użytkownik

Użytkownik

A czy podobnie sprawa się ma z upodobaniami politycznymi czy na ciężarówkach widnieją napisy popierające np. wojnę w Iraku czy pacyfistyczne poglądy kierowcy? Czy kierowcy utożsamiają się z Republikanami bądź Demokratami, szczególnie interesuje mnie jak to bylo przed ostatnimi wyborami prezydenckimi bo z relacji dziennikarzy wynikało że Amerykanie bardzo angażują się w kampanie wyborczą swoich kandydatów nawet jak nie są w ich sztabie.

Mimo iż USA powszechnie uważany jest za kraj dość tolerancyjny ale wiadomo że jest tam wiele rasistów, neonazistów itp. stąd moje pytanie: Czy reprezentowanie Godła Polski na Twojej ciężarówce spotkało się z delikatnie mówiąc "niezadowoleniem" pewnej grupy społeczeństwa? Wiem że to pytanie z Twojego punktu widzenia może wydawać się śmieszne ale nie wiem jak to wygląda za oceanem. Przepraszam że zadaje tyle pytań ale bardzo interesują mnie te kwestie i liczę na wyrozumiałość.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 22:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
A czy podobnie sprawa się ma z upodobaniami politycznymi czy na ciężarówkach widnieją napisy popierające np. wojnę w Iraku czy pacyfistyczne poglądy kierowcy? Czy kierowcy utożsamiają się z Republikanami bądź Demokratami?
Trudno tu uogólniać, choć wydaje mi się, że kierowcy są raczej konserwatywni i bardziej skłonni do głosowania na republikanów. Jeśli chodzi o wojnę w Iraku, to jedyne napisy, jakie się spotyka na autach, to popierające żołnierzy. Indywidualnie kierowcy czasem nalepiają na swoje auta tzw. „bumper stickers”, nalepki na zderzaki, podobne do tych, jakie ja mam na swoim aucie, mówiące o równych prawach dla nienarodzonych kobiet.

Cytuj:
Mimo iż USA powszechnie uważany jest za kraj dość tolerancyjny ale wiadomo że jest tam wiele rasistów, neonazistów itp. stąd moje pytanie: Czy reprezentowanie Godła Polski na Twojej ciężarówce spotkało się z delikatnie mówiąc "niezadowoleniem" pewnej grupy społeczeństwa?
Amerykanie są bardzo „poprawni politycznie”. Nikt publicznie nie przyzna się, że jest rasistą. Co innego za osłoną np. radia CB, tam można usłyszeć różne odzywki. Ale to tchórze i hipokryci, prosto w oczy nie powtórzyliby tego. Jest teraz dość spory sentyment antyimigracyjny, ale w zasadzie skierowany do Meksykanów. Ja spotykam się tylko z życzliwym zainteresowaniem.

To społeczeństwo naprawdę zmieniło się bardzo w ciągu ostatnich 40 lat. Murzyni są „normalnymi” ludźmi. Na naszym osiedlu, w dość dobrej i relatywnie drogiej okolicy jest tylko 20 domów. Trzy lata temu wprowadziła się jedna rodzina Murzynów. Przywitaliśmy ich jak każdych nowych sąsiadów, wypiekami domowego wyrobu i spotkaniem przy kawie. Dwa lata mieszkali obok nas i nigdy nie spotkałem się z cieniem niechęci, czy z jakimś negatywnym komentarzem ze strony jakiegokolwiek sąsiada. I nie spowodowali, że okolica „zeszła na psy”. Po dwóch latach wyprowadzili się, (okazało się, że nie kupili tego domu, ale tylko wynajęli) i mieszkają tam teraz biali. Ale w innym domu od kilkunastu lat mieszkają Hindusi i są dwie polskie rodziny. Zawsze się witamy, rozmawiamy razem i tworzymy pewną małą społeczność. Ironią losu jest to, że z rasizmem teraz łatwiej się spotkać na północy, niż w południowych stanach.

Gdy kupiłem pierwszą ciężarówkę, miałem na chłodnicy osłonę przeciw owadom z flagą południa. Mieszkałem na południu i zawsze byłem trochę „buntownikiem”, więc mi taka flaga pasowała. Nie wiedziałem jeszcze, że wielu Murzynów bardzo negatywnie widzi ten symbol. Gdy się zorientowałem, że tylko „rednecki”, prymitywy tęskniące za separacją wieszają takie flagi, zdjąłem moją z auta. Ale przez te miesiące, kiedy ją miałem, nikt nawet nie dał mi odczuć, że jest to dla niego przykry, czy negatywnie kojarzący się symbol.

O Amerykanach często słyszy się opinię, że są „prymitywni i niekulturalni, bo nie potrafią jeść nożem i widelcem”. Zawsze mnie śmieszyły takie opinie. O kulturze tego narodu świadczy to, że akceptują ludzi o innej narodowości, czy kolorze skóry, a także kibiców innych zespołów sportowych. W Nowym Jorku można bezpiecznie spacerować w kurtce z barwami klubowymi zespołu z Bostonu, czy Chicago i nikt za to nie bije. „Kulturalna” Europa mogłaby się nauczyć tego od Ameryki. A to, że nie jedzą nożem i widelcem? Taki tu zwyczaj. W Japonii i Chinach jedzą pałeczkami, a raczej zgarniają nimi jedzenie z talerza prosto do otwartej buzi i nikt ich nie nazywa niekulturalnymi. Trzeba poznać lokalne obyczaje, zanim się wyda opinię, a te są takie, że w USA mięso się najpierw kroi, potem się odkłada nóż i je się widelcem. Nie świadczy to o braku kultury.

Pozdrawiam.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 23:56

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
a jak policjant także zjedzie na bok, to znaczy, że jechał za nami.
Co maja na celu takie zatrzymania, sprawdzaja czy samochod nie kradziony?? czy ciezarowki tez zatrzymuja??

Pozdrawiam :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 11 kwie 2007, 23:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Hion nie wiem czy wiesz, ale tym forum pełnisz swego rodzaju misję.Otwierasz nam zatwardziałym europejczykom oczy na to jak naprawdę jest za oceanem.Wszyscy na tym forum a przynajmniej Ci, którzy nigdy nie byli w USA(w tym ja) patrzą na Amerykę przez pryzmat filmów z Hollywood. O amerykanach dosyć często wypowiadałem się krytycznie i teraz biję się w pierś bo wiem że to co mówiłem to sterotyp. Pisząc tego posta skończyłem oglądać Film-Made in USA i zachwycać się pięknej pewnej aktorki.
Zawsze myślałem że najlepsze kobity są za oceanem i wogóle co ma na wieczku napisane "MAde in USA" jest the best(w sumie kobiet jakie są za oceanem to Ci hiob zazdroszcze.Moje marzenie to afro-amrykanka ;) ale Ty masz żonę).Teraz jednak wiem że tak samo jak truck truckowi nie równy tak kontynent kontynentowi nie równy, a najlepsze kobiety to i tak Polki.Zapraszam na plaże w Gdyni a się upewnicie,
Nic to idę pisać sms do dziewczyny ;)
PS Hiob czego kierowcy w Stanach życzą sobie na CB?My mówimy "Szerokość","Powodzonka" i takie tam.Mógł byś napisać w 2 językach(anglielski i polski) bo pewnie niektóre wyrażenia to jakiś slang ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 0:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Co maja na celu takie zatrzymania, sprawdzaja czy samochod nie kradziony?? czy ciezarowki tez zatrzymuja??
Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie. Policja zatrzymuje na całym świecie z takich samych powodów.
Cytuj:
Hiob czego kierowcy w Stanach życzą sobie na CB?My mówimy "Szerokość","Powodzonka" i takie tam.Mógł byś napisać w 2 językach(anglielski i polski) bo pewnie niektóre wyrażenia to jakiś slang ;)

Ja tu nie jestem odpowiednim adresatem tego pytania, bo praktycznie nie używam CB radia. Polecam parę linków ze słowniczkiem używanym przez truckerów:

http://www.geocities.com/TheTropics/1608/page2.htm

http://www.cbgazette.com/slang.html

http://www.thetruckersreport.com/trucker_lingo.shtml

PS. Przy okazjii prośba o głosowanie na moją ciężarówkę na stronie Volvo. Trzeba kliknąć tutaj: http://apps.volvotrucks.com/loadingramp2/ i wybrać OWNER'S GALLERY > GALLERY i znaleźć jedno z trzech zdjęć mojego Volvo. Jest tam zdjęcie z mojego avatara, jest zdjecie zimowe i zdjęcie z Volvem VT 880. Trzeba na nie kliknąć i jak się otworzy w okienku obok, dać mu "dziesiątkę". Wszystkim konkurentom, rzecz jasna, trzeba dać "jedynki" i zdobędziemy tytuł "Ciężarówki miesiąca". Co prawda w lutym już ten tytuł zdobyła moja ciężarówka, ale to zdjęcie wysłał Krzysiek i jest to zdjęcie z czasów, gdy jeszcze nie miałem godła Polski i herbu Krakowa na samochodzie. Z góry dziękuję za głosy, dziękuję też tym, co już głosowali.

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 6:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dzięki za te linki do CB Radia. Głos oddany na Twoje Volvo :)

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 7:07

Użytkownik

Użytkownik

Hiob widzę że wysłałeś 2 zdjęcia :lol: jedno na Piotra a drgie na Petera :] Ale oczywiście zagłosowałem na wszystkie!! :mrgreen:

Z tego co ja się dowiedziałem to nie chodzi o to kto będzie miał pierwsze miejsce pod względem ilości puktów ale chodzi o ilość głosów!! :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 13:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 3255162
Samochód: -----

Hiobie dałem Ci 10 a reszcie 1. Bo na więcej nie zasłużyli :p

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 15:12

Użytkownik

Użytkownik

Hiob A jak policja reaguje na twoje emblematy typu TOTUS TUUS i Inne Jakie posiadasz na swojej cieżarówce??Jesli juz to opisales to wybacz...

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 15:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Hiob widzę że wysłałeś 2 zdjęcia :lol: jedno na Piotra a drgie na Petera :] Ale oczywiście zagłosowałem na wszystkie!! :mrgreen:

Z tego co ja się dowiedziałem to nie chodzi o to kto będzie miał pierwsze miejsce pod względem ilości puktów ale chodzi o ilość głosów!! :wink:

Prawdę mówiąc wysłałem trzy, jedno już dawno, wtedy gdy Ty wysłałeś to, co zwyciężyło. To to samo zdjęcie, jak na moim avatarze, ma teraz koło 7,4 punktu. I nie chodzi o ilość głosów, ale o wysoką ocenę. Który truck jest najwyżej oceniony, ten zostaje Truckiem Miesiąca. Te ciężarówki jednak, które w danym miesiącu nie wygrały, startują automatycznie dalej. Dla nich konkurs ciągle trwa. Nawiasem mówiąc gratuluję wygranej. Dostałeś już podkoszulek?

Cytuj:
Hiob A jak policja reaguje na twoje emblematy typu TOTUS TUUS i Inne Jakie posiadasz na swojej cieżarówce??Jesli juz to opisales to wybacz...

Totus Tuus to jest nazwa mojej firmy. Jak mają na nią reagować? Prawo nakazuje umieszczenie nazwy firmy na samochodzie.

Raz mnie policjant na wadze ściągną i zapytał o dowód rejestracyjny do mojej krakowskiej rejestracji. Wywiązała się mniej-więcej taka wymiana zdań:

-Masz dowód rejestracyjny do tej europejskiej rejestracji?
-To nie jest rejestracja, ale nalepka na zderzak. Dałem ci już dowód rejestracyjny do mojej rejestracji.
-Ja byłem w armii w Niemczech i wiem, że to jest europejska rejestracja
-Słuchaj. Mam amerykańską rejestracje na aucie, mam do niej dowód rejestracyjny. Poza tym na swoim aucie mogę sobie nalepić co mi się żywnie podoba. To, czy ty byłeś w armii, czy nie, zupełnie mnie nie interesuje. Jeżeli złamałem jakiś przepis, napisz mi mandat, a jak nie złamałem, to nie zatrzymuj mnie bez powodu, bo będę zmuszony zgłosić twoim przełożonym, że jestem prześladowany z powodu mojego pochodzenia, co jest federalnym przestępstwem.
-Nie denerwuj sie, chciałem tylko pogadać. Oto twój dowód rejestracyjny, jedz bezpiecznie. życzę szerokiej drogi!

Tak wyglądała nasza dyskusja, ale to był jeden przypadek w ciągu 25 lat jazdy z polskimi symbolami na samochodzie. Niektórzy kierowcy twierdzą, że są częściej sprawdzani, jak mają orzełki, dlatego na przykład zastępują je znaczkami PKS-u. Nasi wiedzą, że Polak, a policji taki znaczek nic nie mówi. Spotkałem też lotnicze szachownice na autach. Ale ja z własnego doświadczenia nie mogę powiedzieć, żebym był traktowany inaczej przez te polskie symbole.

Post zmodyfikowany // Igorek

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Ostatnio zmieniony 12 kwie 2007, 16:13 przez hiob, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 15:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Hiob ile koni mechanicznych masz pod maską i jakim momentem obrotowym dysponuje jednostka w twoim aucie?

Post zmodyfikowany // Igorek

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 15:51

Użytkownik

Użytkownik

Edler tyle czasu siedzisz już tu na forum i nie wiesz że truck Hioba ma pod maską Cumminsa ISX 500 KM. Niestety momentu obrotowego sobie nie umiem wyobrazić bo jest w niezrozumiałej dla mnie jednostce "lb-ft" w każdym razie wynosi 1850 przy 1200 obr/min. Może Hiob wiesz jak się to przelicza na Nm ? Bo logicznie wychodzi na to że w europie mamy 1 newtona na metr, a tam jest 1 lb na stopę ?

Preferez-vous predre 5 minutes ou 50 ans ?
verlieren Sie lieber 5 Minuten oder 50 jahre ?
Wolisz stracić 5 minut czy 50 lat ?

Tytuł:
Post Wysłano: 12 kwie 2007, 16:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Edler tyle czasu siedzisz już tu na forum i nie wiesz że truck Hioba ma pod maską Cumminsa ISX 500 KM. Niestety momentu obrotowego sobie nie umiem wyobrazić bo jest w niezrozumiałej dla mnie jednostce "lb-ft" w każdym razie wynosi 1850 przy 1200 obr/min. Może Hiob wiesz jak się to przelicza na Nm ? Bo logicznie wychodzi na to że w europie mamy 1 newtona na metr, a tam jest 1 lb na stopę ?

To 2510 Nm, jeśli kalkulator na stronie http://www.v10.pl/narzedzia/Kalkulator, ... Gm,16.html umie liczyć. :P :D

Moje filmy na youtube.

POZWIEDZAJ ZE MNĄ USA.

Strona 23 z 49 [ Posty: 963 ] Przejdź na stronę Poprzednia 121 22 23 24 2549 Następna