Cytuj:
No i warto jeszcze dodać, że na przejechanie łuku ma sie 5 min - wydaję sie mało ale to jest wystarczająca ilość czasu
Tym bardziej jak ten manewr masz opanowany i robisz go w czasie poniżej 1 minuty.
Cytuj:
Podstawiac mozna sie do woli.
A podstawianie się nie jest zaliczane do przygotowania się do jazdy, no i czy owe przygotowanie się do jazdy nie jest ograniczone czasowo
Bo już nie pamiętam jak to było
Cytuj:
Napiszę jak to wyglądało w moim przypadku ... Potem wsiadłem z powrotem do samochodu,podjechałem dokładnie tyle ile trzeba było i zatrzymałem się parę centymetrów za linią.
I powinno być po egzaminie - w świetle prawa oczywiście.
Cytuj:
Zrobiłem to co na kursie mówił mi instruktor:<Podczas cofania na łuku możesz wychodzić z samochodu tyle razy ile chcesz,ważne żebyś zadanie wykonał w wymaganym czasie>
A po co na łuku wychodzić z kabiny
W lusterkach widać wystarczająco dużo aby zrobić go bez korekty (no chyba, że od początku źle go łamiesz).
Czasu Tobie w końcu zbraknie na wychodzenie z kabiny na tym łuku.
Gdyby było tak jak mówisz to egzamin na placu manewrowym nie miałby najmniejszego sensu.
Cytuj:
Dlatego gdy dojeżdża się do końcowej linii lepiej wyjść i sprawdzić ile jeszcze można cofnąć..
Ta i zapłacić za kolejny egzamin.
Gdyby było tak jak piszesz to tor jazdy nie miałby najmniejszego sensu, jeszcze powinni pozwolić na wyjeżdżanie lub wystawanie obrysu za linie boczne lub końcowe. Bo i tak każdy głupi zrobi to dobrze.