Tata w laptopie ma karte telewizyjna i dolaczona antena jest dosyc slaba, przez co jakosc sygnalu jest dosyc slaba.
Chce zakupic cos lepszego, jednak nie wiem czym mam sie kierowac. Nie ma byc to zatelita, ani taka "kostka" na dach. Zwykla antena, o dobrych parametrach, prosze o porady lub linki do aukcji na allegro.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Taką pokojową z zmacniaczem miałem miała ona zasilanie 220V oraz 12V i według mnie była ona do dupy. Zastanawiam się nad taką w kształcie kuli wykonanej z siatki niewiem jak ten typ anten się nazywa
dobra antena TV przeznaczona do samochodu kosztuje więcej niż TV w okolicach 100 euro i działa niezaleznie od położenia pojazdu.
mozna takie anteny zauważyć czasami na dachach autobusów.
trudno mi powiedzieć, bo widziałem takie anteny jakieś 8 lat temu.
mnie nie było stac na taką, więc kupiłem polską która miał dipol wygięty w okrąg więc łapała ze wszystkich kierunków równiez podczas jazdy, choć do jakości tej ze sklepu daleko jej było.
Niedaleko mnie mieszka taki facio co naprawia sprzęt AGD i RTV, handluje nim i anteny też ma w swoim asortymencie. Jak będę miał trochę czasu to podjadę do niego i pogadam o tym temacie, i może coś zamówię. Jak będę wiedział to dam wam znać koledzy.
Koledzy znalazłem tą "koronę" w Kałuszynie na parkingu, może kojarzycie gdzie, za 70 zł z regulowanym wzmocnieniem.
Może ktoś tam kupował to proszę o opinię.
GG: 0
A ja kupilem antene nr 1 i odbierala tak samo, a nawet gorzej jak nr 2. Sprzedalem i zostala 2 na ktorej ogladam juz ze dwa lata i na razie jest OK, tyle tylko, ze czasami trzeba ja ustawic na odpowiedni kierunek, zeby lepiej lapala.
na dalekie wyjazdy mądrym wyjściem jest zakup tunera cyfrowego w zestawie i za 10 zł miesięcznie masz telewizje w całej europie i polską też,oferta jest w przystępnej cenie i oprócżz konieczności rozwijania tego za każdym razem ma same zalety i nie ma żadnych problemów z jakością odbioru w stosunku do tych wynalazków jest to dobre rozwiązanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości