Bede w niedlugim czasie skladal wniosek o uzyskanie licencji. Problem mam ze spełnieniem jednego wymogu - zabezpieczenie 9000 euro na 1 pojazd i 5000 na pojazd kolejny. Nie mam majątku trwalego typu dom/mieszkanie/działka, więc to odpada. Może mi ktoś coś doradzić? Polisa? Jeśli tak to jaka? Czy samochód wykorzystywany w działalności może też byc zabezpieczeniem?
w tej chwili OCP jako zabezpieczenie nie jest honorowane, natomiast może być niem ubezpieczenie pojazdu lub weksel. są jeszcze inne formy, ale te są obecnie najpowszechniejsze.
@Cyryl możesz napisać coś więcej? Albo powiedz gdzie mam szukać. W starostwie u siebie sie nie dowiem pooki co ponieważ "Kierownik na urlopie do 20 VIII".
ponieważ ja tylko raz zetknąłem się z tym (bo pracuję w jednej firmie) polecam zadzwonić do Stowarzyszenia Przewoźników "Dolny Śląsk". oni tam mają do czynienia z takim rzeczami na codzień.
071 341 31 88, 071 342 29 18
Byłem dzisiaj na spotkaniu z Kierownikiem wydziału komunikacji, przekazał mi pismo z Ministerstwa jak nalezy interpretować kwestie zabezpieczeń do licencji, mianowicie takim zabezpieczeniem może być na przykład polisa OC Działalności gospodarczej (koszt w granicach 200 PLN).
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 24 gości