Witam.
Niedawno kolega mi powiedzial, ze zdecydowanie najwieksza firma transportowa w Europie jest Norbert Dentressangle. Uwazam, ze jest w bledzie, ze Rico jest liderem wsrod firm transportowych. Szukalem jakis rankingow dot. tego tematu. Nic jednak nie znalazlem. Moze wy dysponujecie jakimis rankingami?
Ja bym nie zapominał o Vos Logistic która posiada z tego co się orientuje ponad 3000 aut ciężarowych,duże zaplecze magazynowe paredziesiąt oddziałów w na całym świeciea przedewszystkim mocne zaplecze finansowe.
GG: 4604681
no wiesz... Dla mnie nie bardzo bo Ciężarówkami interesuję sie od dawna... Ciężarówkami chodzi mi tu o samochody... A o jako taką spedycją transportem to zacząłem coś więcej dowiadywać gdy dotarłem na to forum... I tak jak większości z Was, moim marzeniem jest zostać zawodowym kierowcą ciężarówki... Autobusy mnie nie interesują, miałem okazję jeździć bo brat cioteczny pracuje w Agacie (może słyszeliście) i jakoś mi się to nie widzi dla mnie... a poza tym co fascynującego może być w autobusie poza full wyposażeniem??
_________________ Każda maszyna jest warta tyle ile wart jest człowiek który ją obsługuje!!!
"Niezły syf mają na bazie. To ma być firma? To jakiś PGR nie firma." "Jeżeli ktoś ma burdel i syf na swoim podwórku to odrazu świadczy o człowieku."- Leszek Foss
Napewno nie
Co do vosa to oni juz dawno przekroczyli liczbe 3000 aut w swoim taborze. Podobn jest juz 6 tyś. aut, takie info mam od kolegi którego tata robi w vosie. Pa7aK RiCo na napewno największą nie jest, bo maja około 2000 aut
ale ten ranking nie jest odpowiedzia na pytanie dotyczace ilosci.najwieksza polska firma od dawna byl pms.teraz powstaly rozne grupy weszly do polski zagraniczne firmy i one moze maja wiecej samochodow od pekaesu ale jesli chodzi o polskie firmy to zoltkow jest najwiecej
Slyszalem od jednego kierowcy, ze pierwsza trojka wyglada nastepujaco:
-> 1. Norbert-Dentressangle - ok 8 000 aut
-> 2. Rico
-> 3. Willi Betz
Radzo twierdzisz, ze RiCo ma 2 tys aut? Szczerze wydaje mi sie, ze to troche malo. Wielu kierowcow twierdzi, ze oni maja najwiecej. Z moich obserwacji na drodze tez wynika, ze RiCo naprawde sporo ich jezdzi.
ten ranking dotyczy obrotów i jest z 2001, więc trochę nieaktualne.
wystarczy chyba, że omówię I pozycję.
firma Trade Trans jest oparta na kapitale państwowym, jej współwłaścicielem jest PKP i zajmuje się głównie przewozami kolejowymi. posiadają oddziały spedycji drogowej. natomiast własnego transportu nie posiadają lub w formie szczątkowej.
zarabiać na transporcie nie równa się wozić samochodami.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 35 gości