Np. możesz się porozciągać na świeżym powietrzu, nieschodząc na ziemie (na stopniu nadkola), pogadać z kierowcą gdy auto jest w ruchu a ty jesteś na zewnątrz (stojąc na schodkach)
Tak i łapać stop bez wiedzy kierowcy
W obraz magnumki już na zawsze wpisały się takie rzeczy tak inne niż wszędzie wchodzenie do kabiny,płaska podłoga czy kwadratowa kabina.
W moim odczuciu auto super dla kierowcy, ale jako szef bym go nie wziął.
A czemu nie? Najnowsze modele Magnum wygladają już lepiej niż ich poprzedeniczki, mówie tu o seri AE. Magnum to przedewszystkim wygoda i przestronność wnętrza. Według mnie najlepsza kabina dla kierowcy.
_________________ "Nobody will ever need more than 640k RAM!" -- Bill Gates, 1981
"Windows 95 needs at least 8 MB RAM." -- Bill Gates, 1996
"Nobody will ever need Windows" -- logical conclusion
Jakoś nie mam zaufania do tej marki.Volvo Scania i Dafy z tych marek będzie składał się tabor mojej firmy, naczepy Koegla.I sam też bym nie chciał nią jeździć.Plusy magnumki to płaska podłoga,duża przestrzeń w kabinie i inne i zdecydowanie stylistyka.
Inni mogą lubić te auta, ale mimo wszystko ja tam będę ich unikał
Cytuj:
Tylko mogłoby być w niej więcej schowków. Zwłaszcza brakuje tych zewnętrzynych po bokach kabiny
Co prawda to prawda ale Magnum idąc za postępem zmniejszyła ilość schodków na rzecz obracanego fotela i stolika. Gdyby pozostali ze "skrytkami" pod łóżkiem tak jak to było w AE to myśle że byłby to wielki plus.
_________________ "Nobody will ever need more than 640k RAM!" -- Bill Gates, 1981
"Windows 95 needs at least 8 MB RAM." -- Bill Gates, 1996
"Nobody will ever need Windows" -- logical conclusion
To jest bardzo dobre stwierdzenie.Lód na schodkach czy coś i kapota.Nawet do wstrząsu mózgu mogło by dojść!.Dla mnie bardzo dobrą rzeczą są schowane klamki.Ci co nie wiedzą gdzie one są nieźle sie pogłowią jak sie otwiera te wrota i schowek pod drzwiami.Ten plastikowy jak sie stoi przed drzwiami,nad kołem.Można tam chować narzędzia i rękawice.Bardzo dobre wykorzystanie przestrzeni.
akoś nie mam zaufania do tej marki.Volvo Scania i Dafy z tych marek będzie składał się tabor mojej firmy
Obserwując forum zauważyłem, że jesteś fanem Volvo, a Magnumka to silnik,
Volvo przy skrzyni I-shift jest most Volvo. Jedyne co to zawieszenie jest Magnum. Reszta to podzespoły znanych firm jak Bosch czy Wabco. Więc myślę, że Magnum to dobra inwestycja.
Dżon jesteś bardzo przenikliwym obserwatorem i dokładnie jestem fanem Volvo. Nawet jeśli to wolał bym kupić Volvo i być pewnym swej inwestycji niż być wbrew sobie i swoich przekonań i kupować magnumke. Napewno znajdzie ona nabywców wsórd innych.
560 km to jest coś w magnumce, miał ktośdo czynienia z takim autem ? jak za żywotnością/awaryjnością ?
Kiedyś na aukcji żeśmy z kolegą dorwali czarną Magnumke V8 ... drogo za nią chcieli, niby pisano, że nie miała większych awarji, ale prawdy nigdy się nie dowiemy
panowie powiedzcie mi jaka magnumka jest najlepsza? który silnik najmniej pali ? bardzo mnie ciekawi ten samochód i chce wiedzieć o ni jak najwięcej już prawie to forum o magnum ale jeszcze nie do końca.
No a który silnik MACK czy renault ? który jest jaki i dla czego ?
_________________ "...W życiu liczą się tylko szybkie samochody, szybkie kobiety i bary szybkiej obsługi..." #19 CB MrOcZnYRenault MAGNUMspedition
Hmm, to zależy za jaką kasę chcesz kupić, jaki rocznik. Bo porównując wszystkie Magnumki najlepsza jest DXi. Napisz do czego to auto, jaki mniej-więcej rocznik.
1.no powiedzmy że chciał bym kupić nowy ? to jaki ? i do czego potrzeba aż 500KM ? a używane to jakie roczniki są najlepsze ?
2.A samochód jest potrzebny do przewozu brykietu z ukrainy - to do tego jaki by się dobrze naddawał (brykiet jest pakowany w małe worki więc to raczej na paletach będzie wożone - naczepa firanka) Apropos firanek -> ile mają najwięcej tonażu ??
Proszę odpisz - odp na podpkt 1 i 2
[ Dodano: Sro, 24.10.2007, 8:10 ]
a jeszcze jedno pyt - mianowicie w jakich kolorach jest produkowany magnumek ??? a gdy bym chciał inny niż seryjny to muszę sobie już szukać warsztatu aby mi go troszke innym ciapneli ? (chodzi mi o jednolity kolor) jak to z tym jest
_________________ "...W życiu liczą się tylko szybkie samochody, szybkie kobiety i bary szybkiej obsługi..." #19 CB MrOcZnYRenault MAGNUMspedition
Z kolorem to raczej nie ma problemu, ale najczęstrze kolory to biały, czarny, czerwony i bardzo żadko granatowy. Co do pierwszego pytanie to równierz ja mogę się wypowiedzieć. Siła silnika nic tak naprawde nie znaczy. Jeden ma 360 KM, a wyprzedza np. 660 KM Volva. Czemu ? Bo ma wyzej ustawiony kaganiec. Jadą dalej, jakaś górka. Tą 360 - tką, stęka, bo ma mniej mocy, a Volvo go bierze lewym.
Podsumuwując.Nie chodzi tutaj o moc silnika a o jakość jego wykonania.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 0 gości