Firma STYPIŃSKI zajmuje się transportem już od 10 stycznia 1975r. Transport Międzynarodowy został rozwinięty po przemianach politycznych w roku 1989. W początkowym okresie nasza działalność skoncentrowana była tylko wokół Niemiec, jednakże stopniowo zmieniając tabor nawiązaliśmy szereg nowych kontaktów.
W 1992 została założona równorzędna firma - Euro-SAS, spółka cywilna.
Od 1993 roku nasza firma należy do Zrzeszenia Międzynarodowych Przewoźników Drogowych (ZMPD) w Polsce. Obecnie posiadamy 25 ciągników siodłowych firmy Scania oraz 26 naczep 13.6m - do 2,5m szerokości i 3,0m wysokości (mega) - na zawieszeniu pneumatycznym. Wszystkie samochody są w pełni sprawne, wyposażone w system monitorowania GPS, telefony komórkowe GSM oraz możliwość obsady dwóch kierowców.
W związku z rozwojem małych i średnich firm powstaje duża konkurencja w branży transportowej dlatego też konieczna jest modernizacja sprzętu. Wciąż powiększamy nasze możliwości przewozu ładunków poprzez zakup nowych samochodów oraz naczep, a także modernizację istniejących. W naszej bazie posiadamy warsztat oraz halę remontową, tak więc zachowana jest ciąglość i jakość świadczonych usług przy jednoczesnej minimalizacji nakładów własnych.
Prowadzimy usługi transportowe na terenie całej Europy i częściowo Azji, pod osłoną Karnetu TIR, dokumentów T-1 i T-2, oraz ubezpieczenia OC. Obecnie obsługujemy praktycznie wszystkie kraje, poczynając od Portugalii, a kończąc na Uralu poprzez całą Skandynawię, Wielką Brytanię, Francję, Włochy oraz kraje niemieckojęzyczne.
Jesteśmy zainteresowani nawiązywaniem nowych kontaktów i współpracy z firmami eksportującymi, importującymi, handlowymi, produkcyjnymi i transportowymi, a także spedycyjnymi.
tekst:
http://www.stypinski.pl
Teraz coś odemnie
Firma znajduje się niedaleko mojego domu (około 1 km). Często widuję ich zestawy. Zawsze są czyste i umyte. Główna siedziba firmy znajduje się w Przedmościu. Jest to mała miejscowość ok. 8 km od Głogowa. Jest tam dom właściciela firmy, biuro, mały plac oraz warsztat z dwoma stanowiskami naprawczymi. Druga baza gdzie stoją zestawy znajduje się w Głogowie przy ulicy Rudnowskiej. Jest tam spory plac oraz główny warsztat. Z tego co zauważyłem to w weekendy większa część zestawów stoi na placu (czyli kierowcy zjeżdżają za weekend). Zawsze w niedziele w godzinach wieczornych tj. ok 22 godziny widzę z okna wyjeżdżające w trasę zestawy. Niestety o warunkach panujących w firmie nie jestem w stanie nic powiedzieć ponieważ nigy nie rozmawiałem z żadnym z kierowców tej firmy.
Jest to jedna w większych firm w okolicach Głogowa.
Ostatnio miałem przyjemność zrobienia kilku zdjęć na głównej bazie (za co dziękuję Panu myjącego swojego Mercedesa klasy C
).
Oto moje zdjęcia:
Auta:
Jeszcze trzy auta stały w warsztacie ale tam nie wchodziłem.
Jeszcze klka ogólnych zdjęć:
Zdjęcia na tepetę:
Autor zdjęć: Ironik
Zakaz kopiowania zdjęć bez mojej zgody