Witam jutro tzn 22 grudnia mam ostatnia jazde przed egzaminem. (2 godziny) i zabardzo jeszcze na temat samego egzaminu nie rozmawiałem z instruktorem wiec moje pytanie brzmi. Jak wyglada egzamin na C+E jakie rzeczy sie wykonuje przed placem manewrowym ?
A,przed placem?A więc,siusiu i kupkę bo na placu będzie stres,sprawdzić czy masz DO i spokojnym krokiem wejść na plac
Na placu wykonujesz to samo co przy C oprócz parkowania równoległego.
Manewry które będą do wykonania losuje się przed egzaminem,takie same dla wszystkich uczestników
_________________ Ja nie kłamię,ponieważ nie pamiętam co komu mówiłem !
Jak wyglada egzamin na C+E jakie rzeczy sie wykonuje przed placem manewrowym ?
Witam.
Zbieracie się w sali, gdzie prowadzący egzamin przedstawi się i pewnie wytłumaczy co i jak będziecie robić (kiedy zapinać pasy, kiedy włączyć światła), następnie pierwszy z listy wylosuje zestaw z manewrami i pójdziecie na plac.
fafciuk, samochód stoi koło przyczepy. A więc pierwsze co, musisz spiąć zestaw. Pamiętaj, że jak wchodzisz między pojazd, a przyczepę to gasisz silnik. Jak już zapniesz, łączysz przewody i przystępujesz do "obsługi", czyli to samo co na kat. C - światła, klakson itp. Następnie robisz wszystko w odwrotnej kolejności. Odłączasz przewody, wyciągasz kliny, odpinasz i ustawiasz auto tak jak było - obok przyczepy.
Co jest dalej już na pewno wiesz.
Samochód: Opel Insignia ST
Cytuj:
W jakiej kolejnosci podczepic przewody i jak
Sytuacja przy podpinaniu naczepy/przyczepy. Najpierw elektryczne, bez znaczenia w jakiej kolejności. Potem żółty pneumatyczny, następnie czerwony. Przy odpinaniu w odwrotnej kolejności. W przypadku przyczepy nie możesz przechodzić nad dyszlem, musisz obejść zestaw dookoła.
Panowie,nie róbcie chłopakowi wody z mózgu.Skończcie swoje wywody.Niech wypowiedzą się ci co zdawali egzamin w tym ośrodku co będzie zdawał fafciuk.Tylko oni mogą powiedzieć jak tam jest.
_________________ Ja nie kłamię,ponieważ nie pamiętam co komu mówiłem !
Sytuacja przy podpinaniu naczepy/przyczepy. Najpierw elektryczne, bez znaczenia w jakiej kolejności. Potem żółty pneumatyczny, następnie czerwony. Przy odpinaniu w odwrotnej kolejności. W przypadku przyczepy nie możesz przechodzić nad dyszlem, musisz obejść zestaw dookoła.
dokładnie tak samo mówił mi mój instruktor a tutaj http://pl.youtube.com/watch?v=TJerdvsw8Lk albo jest coś nie teges albo ja nie wiem o co chodzi bo gostek najpierw podpina przewody hamulcowe a dopiero potem elektryke
dokładnie tak samo mówił mi mój instruktor a tutaj http://pl.youtube.com/watch?v=TJerdvsw8Lk albo jest coś nie teges albo ja nie wiem o co chodzi bo gostek najpierw podpina przewody hamulcowe a dopiero potem elektryke
Zdarzało się, że kogoś uczyli podpinać czerwony przed żółtym, ale żeby elektrykę na końcu to już ewenement.
Z tego co pamiętam u mnie egzaminator wogóle nie zwracał uwagi na kolejność.
Ja zdawałem 7XII w Częstochowie wiec tak najpierw był opis auta, sprawdzenia świateł i klaksonu. Później spinanie - tu czy czy pierwsze zepniemy przewody elektryczne czy pneumatyczne nie ma znaczenia, ważne żeby pierwszy pneumatyczny był żółty. Po całkowitym spięciu łącznie z wyjęciem klinów spod kół musiałem jeszcze sprawdzić światła w przyczepie i musiałem się zmieścić w czasie przeznaczonym na spięcie. Mam nadzieje że pomogłem. Pozdro
Moim zdaniem jest to kompletna hipokryzja-taki ciągnik z 2 przyczepami podchodzi już pod CE i swoją wagą i wymiarami.
Tak w sumie to po jaką cholerę ta kategoria ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 22 gości