Druga porcja fotków i garść odpowiedzi na Wasze pytania.
Cytuj:
Otor silesia (top od niedawna)?
Nie, to ul. Dojazdowa 9, firma Nosag Polska.
Cytuj:
Dlaczego to Volvo nie ma obowiązkowego lusterka zmniejszającego martwe pole?
To lustro zniszczone zostało na myjni (przypomnijcie sobie zdjęcia z 14 TS-ów, tam mam pękniętą owiewkę
prawy góry róg, zdjęcie zapożyczone od
sukerr-a) podczas przejazdu szczotki czołowej. Poszło na Auto-Casco, ale nie montowali mi jej. Szczęście w nieszczęściu, że nie poszła wówczas szyba.
Cytuj:
Jester byłeś może na przełomie Czerwca i Lipca tego roku we Francji w Douai na zakładzie Renault ?? bo ja byłem z tatą i jak staliśmy przed zakładem to podjechało białe VOLVO z ZETTRANSPORT i wysiadł z niego młody chłopak to nie byłeś przypadkiem ty ?? :Very Happy:
Jest to wielce prawdopodobne. W tym właśnie czasie miałem rozładunek w Meaux a później załadunek w Douai, 3 lipca b.r. przyjechałem tam o 12:50.
A co do kolizji. Było to gdzieś ok. przełomu lipca-sierpnia na autostradzie A2, na wysokości Minden (słynna zwężka na Porta Westfalica, Bad Elisen). Objeżdżałem zwężkę 33 zjazdem i na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną skręcałem w prawo, nie miałem nikogo na sąsiednim pasie (2 pasy szły w lewo) i poszedłem szerzej.w pewnym momencie (miałem zielone światło) coś walnęło z lewej strony i okazało się, że to był bus (VW Transporter) i skasował mi lewy boczek. U niego niewiele się stało (lekkie otarcie na drzwiach przesuwanych) i mimo kontrowersyjnej sprawy Polizei orzekło moją winę.
Cytuj:
Czy to ta kolizja którą miałeś gdy się spotkaliśmy w PL bo już nie pamietam czy to było po lewej stronie...
Tak Panie Łukasz, to przy naszym spotkaniu. Poniższa fotka
pomoże odświeżyć pamięć
jak to na 5 razy cofałem w rajkę (w prawo) pod Kołem na A2 na weekendzie.
- weekend pod Kołem, na A2
A to już wyjazd do Passy (Francja)
Jeszcze Polska (Brzesko, Bolesławiec)
Spotkanie z ElTrans-em:
A to już Niemcy (A72, A9, A6)
Alpy Francuskie: