Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 lut 2008, 17:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Tabor po prostu miodzio. Od 80-tce nie będę się rozpływał bo szkoda miejsca. FH520 piękne jest tylko szkoda, że nie XL-lka, ale Globetrotter też ma swój urok. Miałem okazję pare razy widzieć OR od Kruka w miejscowości oddalonej od Białej Podlaskiej o ok 20km mają tam tartak i często widywałem tam OR.

Post Wysłano: 05 lut 2008, 17:29

Użytkownik

Użytkownik

Widzę że udało ci się ich uchwycić :) Fotki maszyny jeszcze na bazie:

ObrazekObrazekObrazek

Post Wysłano: 13 lut 2008, 17:42

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1361427
Samochód: Scania R420 Topline

Ostatnim czasu przeglądając portal YouTube.com natrafiłem na bardzo ciekawy filmik z Młodym od KRUK'a. Który początkowo jedzie Volvo Ocean Race a później już zwykłym czerwonym Volviakiem.

Oto link do tego filmiku:

http://pl.youtube.com/watch?v=iHkwmUhxIQw

Pozdrawiam :wink:

"Niezły syf mają na bazie. To ma być firma? To jakiś PGR nie firma."
"Jeżeli ktoś ma burdel i syf na swoim podwórku to odrazu świadczy o człowieku."
- Leszek Foss

Post Wysłano: 14 lut 2008, 20:06

Użytkownik

Użytkownik

Młody jeżdził tylko przez okres wakacji :) Najpierw jeździł białym, później czerwonym a na koniec śmignąl w jedną trasę OC...

Post Wysłano: 15 lut 2008, 12:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Cytuj:
Najpierw jeździł białym, później czerwonym a na koniec śmignąl w jedną trasę OC...
W dwie trasy Wituś, w dwie śmigałem Oceanem ;)

Cieszę się, że podobał się film. Jednak oglądałeś krótką wersję - poniżej podaję link do dłuższej, dokładniejszej wersji, która jest zamieszczona na Video-Google ponieważ na YouTub'ie nie chciała się zmieścić... :P

Pozdrawiam!

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 0768292895

Post Wysłano: 15 lut 2008, 17:40

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Szwedzkie badziewie z Göteborga

Obydwa filmy pierwsza klasa. Dlaczego pracowałeś tylko w wakacje w firmie??

Post Wysłano: 15 lut 2008, 18:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Pracowałem we wakacje bo tylko wtedy mam taką możliwość... W ciągu roku studiuję dziennie więc jeżdżenie cały rok odpada... Do wakacji coraz bliżej także tegoroczne raczej nie będą wyglądały inaczej niż poprzednie - i taże w "K-T"... ;) Zamieściłbym fotorelację z moich tras ale zdjęcia, które mam na serwerze są za szerokie i nie dają się załadować na "Wagę" więc jedyne, co mogę zaproponować to odwiedzenie bratniego forum, gdzie taka relacja się znajduje ;)

Link do relacji: http://www.btcforum.i365.pl/index.php?s ... opic=10248

Post Wysłano: 15 lut 2008, 18:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1
Samochód: Szwedzkie badziewie z Göteborga

No to w przyszłe wakacje życze choć jednej trasy Volvem, które sfociłem. Oczywiście mowa o FH16 580 Globetrotter XL-80 :).

Ostatnio zmieniony 30 gru 2008, 20:02 przez Ramzes, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 15 lut 2008, 19:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

No mlody musze pogratulowac. Pracy i filmiku. Ile masz lat i co studiujesz???? Ciekawi mnie jedna rzecz a mianowicie masz jakiegos wtyka u Kruka ze przyjal Cie tylko na dwa miechy czy poprostu poszedles o tak o, powiedziales jaka sprawa i Cie przyjal??? Pozdrawiam.

Post Wysłano: 15 lut 2008, 22:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W październiku ubiegłego roku skończyłem 22lata... Studiuję w Szkole Transportu i Logistyki we Wrocławiu :) Co do tej wtyki to nie było takiej ;) Pracę załatwiłem sobie sam... Szef jedynie zna się z dyrektorem serwisu Volvo z Długołęki, gdzie miałem praktyki będąc w technikum więc możliwe, że rozmawiał z nim na mój temat... W zasadzie p. Kruk jest bardzo otwarty na młodych ludzi... Organizuje praktyki w swoim warsztacie dla uczniów z techników z Krotoszyna i Zdun... Teraz są takie czasy, że ciężko jest o kierowców więc trzeba korzystać z chętnych ludzi bo zawsze można ich wyszkolić na dobrych driverów... Być może zostanie w firmie na kilka lat a być może nauczy się jeździć przez kilka miesięcy i potem wyjedzie pracować do UK ;) Ja akurat nie szukałem tam nauki tylko realizacji swojej pasji - bo jako kierowca jeżdżę już od 3 lat... Jednak mimo to sporo się tam nauczyłem bo jednak była to pierwsza praca, gdzie jeździłem całkowicie sam za granicę... Poprzednio jeździłem u znajomego - po kraju sam a za granicę w podwójnej obsadzie na małych gabarytach takimi sprzętami:

Obrazek

Obrazek

Pozdrówki!

Post Wysłano: 15 lut 2008, 22:16
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

No MŁODY Wlkp bardzo fajny film-ik zrobiles ;] podoba mi sie obejrzalem caly i naprawde swietny :)

Post Wysłano: 05 kwie 2008, 15:26

Użytkownik

Użytkownik

Kilka zdjęć z lepszego ujęcia :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

foto by KRUK Transport

Post Wysłano: 22 kwie 2008, 20:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Jelcz

W poprzednie ferie zimowe odbyłem swoją pierwszą trasę międzynarodową właśnie z Krukiem. Jechał z Wrocławia do Lidhult w Szwecji, a potem do Lidzbarka Warmińskiego, ja z racji zamieszkania wsiadłem w Świnoujściu, a trasę skończyłem w Gdynii i autobusem wróciłem do domu, jakby co to recenzja jest na btcforum w dziale recenzje z tras. Jechałem z kolegą który zaczął tam jeździć jak tylko skończył 21 lat, a wcześniej pracował tam już na warsztacie lub jeździł busem, studiuje zaocznie, więc wracał na każdy weekend do domu, przez rok pracy zdarzyły mu się dwa weekendy poza domem, ale nie miał szkoły więc nie spieszyło mu się. Teraz już nie pracuje w K-T, ale z jego opowieści podczas tamtej trasy odniosłem bardzo pozytywne wrażenie o tej firmie. I parę fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Poepen in de broek?

Post Wysłano: 24 sie 2008, 16:33

Użytkownik

Użytkownik

Moja miejscowość Kobylin jest oddalona od Zdun o 10km i nie pierwszy raz juz widziałem Volvo Ocean Race od Kruka a że maja ich 6 to nawet niewiedziałem miałem także okazje iść do technikum i mieć praktyki u Kruka ale dojeżdżajcie sobie 10km albo ponad 10km do Zdun :( i niestety wolałem zrezygnować ale jak zrobie prawko to kto wie morze pójde pracowac u niego i z tego co słuszałem wożą dużo koparek na Skandynawię.

Post Wysłano: 02 wrz 2008, 11:57

Użytkownik

Użytkownik

No to kolego źle słyszałeś...bo koparek na Skandynawie nie wozi się prawie wcale...w sumie to nie pamiętam kiedy ostatnio pojechała tam jakaś koparka...jak już to ze Szwecji przywozi się wozidła lub ładowarki ale to też bardzo rzadko, bo z reguły takie maszyny płyną statkiem a odbierane są w porcie.

P.S OC nie ma 6 tylko 5 ;)

Post Wysłano: 30 gru 2008, 19:20

Użytkownik

Użytkownik

Wituś ile w tym momencie Kruk posiada samochodów :?:

Post Wysłano: 30 gru 2008, 23:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Nie wiedziałem ze ramy do Kop-Ład Volvo są produkowane w hucie Stalowa Wola. :shock: a jak to jest z rozładowaniem ładunku trzeba mieć uprawnienia na jakieś maszyny czy zwalacie je beż uprawnień.

Post Wysłano: 31 gru 2008, 0:35

Użytkownik

Użytkownik

wiadomo ze teoretycznie zwalają z uprawnieniami ale praktycznie to kto wie :P :P

Post Wysłano: 31 gru 2008, 9:24

Użytkownik

Użytkownik

tak jak klb mówi;) teoretycznie to na każdym serwisie powinien być ktoś kto ci tym zjedzie ;) ale jak wiadomo nie zawsze jest czas czekać na takiego ciecia...kilku kierowców ma specjelne uprawnienia zrobione przez Volvo, podobnie jest z dużymi maszynami...

Post Wysłano: 03 sty 2009, 20:59

Użytkownik

Użytkownik

cześć chciałbym się dowiedzieć czy przyjmują do Kruka Młodych kierowców bez jakiegokolwiek doświadczenia? jeżeli jest ktoś kto tam pracuje to proszę o informacje