Cytuj:
Witam,
W trakcie użytkowania auta - napotkałem już kilka kwestii, które troszkę mnie dziwią i może ktoś mi odpowie:
1. Przy włączeniu stacyjki - palą się pięknie kontrolki i niektóre gasną a niektóre nie, ale największy problem jest przy tym, że nie gaśnie kontrolka "spreżyny poziomej" - rozumiem, że to od podgrzewania świec - czasem jak silnik pochodzi to gaśnie, ale czasem się pali. Zastanawiające jest jeszcze to, że przy włączonej stacyjce - ta sprężyna zaczyna migać i z komory bezpieczników daje się słyszeć takie przełączanie - jakby wywalało bezpiecznik... - co to może być Panowie...
Układ świecy żarowej powinien włączać się poniżej 15 stopni celcjusza płynu chłodzącego.
Poprawnie powinno się tak zapalać auto z świecami
Przekręcasz zapłon jeśli kontrolka za chwilę nie zgaśnie czekamy aż kontrolka zgaśnie i zacznie mrugać gdy zaczyna mrugać zapalamy silnik i przez pare kolejnych minut po zapaleniu kontrolka miga dalej aż zgaśnie w tym czasie nie wolno mocno gazować aby nie zgasić płomienia na swiecy żarowej.
Jak nie chcesz zapalać na świecy żarowej to przekręcasz kluczyk i odpalasz silnik zanim zacznie kontrolka migać.
To cykanie to praca przekaźnika od świecy żarowej która grzeje impulsowo
Cytuj:
ASR - czy to nie powinno gasnąć po pewnym czasie od przekręcenia stacyjki?...u mnie gaśnie dopiero w pewnym momencie jak już jadę autem - wcześniej pali się na czerwono
Nie czasem od ABSu bo od ASRu to chyba jest żółta tak jest u mnie