Cytuj:
Czytając ten temat któryś z Kolegów napisał że biegi zmieniają się o 2. Jak to możliwe chyba że ja tego nie zrozumiałem. Czyli co z 2 na 4 i potem na 6?
Napiszę jak to jest w MPII. Biegi same się o 2 nie zmieniają, ale jeśli kierowca tak chce to nie ma w tym najmniejszego problemu. Jak to zrobić? Jeśli mamy wrzuconą 2 i chcemy wrzucić 4 to w tym przypadku należy dwukrotnie pchnąć dźwignię zmiany biegów do przodu (nie zapominając o lewym guziku) i dopiero wtedy wcisnąć sprzęgło, logicznie myśląc, gdy chcemy od razu z 2 przejść na 5 to dźwignię należy pchnąć trzykrotnie, sprzęgło wciskamy dopiero wtedy gdy bieg mamy przygotowany (jest on wyświetlany na komputerze pokładowym).
Cytuj:
Jak sprawa wygląda z połówkami?
Pod palcami mamy coś w stylu "języczka", jeśli chcemy bieg zmniejszyć o pół to ten "języczek" kierujemy w dół, gdy pół biegu wyżej - "języczek" w górę, w tym przypadku nie trzeba już przyciskać guzika po lewej stronie. Czynność zatwierdzamy naturalnie sprzęgłem.
Poczytaj trzecią stronę tego tematu, tam jest szerzej opisana obsługa dżojstika.