GG: 4014874
koledzy jeśli byście mogli mi powiedzieć gdzie znajdę informację na temat ile firmy biorą za fracht właśnie w tego typu transporcie i jak najdalej latają takimi zestawami BYŁBYM WDZIĘCZNY
koledzy jeśli byście mogli mi powiedzieć gdzie znajdę informację na temat ile firmy biorą za fracht właśnie w tego typu transporcie i jak najdalej latają takimi zestawami BYŁBYM WDZIĘCZNY
Przykładowo, fracht Poznań - Barcelona szacuję się w granicach 4500 - 5000 euro. Najdalej europejskie camniony do żywca docierają do Azji.
GG: 0
Jak sprawa ma się ze strony ceł i clenia.Zakłada się jakieś plomby na drzwi itp ? W sumie tak sobie myśle,że możnaby grube wały przemycać razem z żywcem.
Teraz jest straszy przestój jakiego nie było dawno, nie ma co wozić nawet na Rosję nie idzie bydło.
Przestój jest dosłownie w całej branży związanej z żywcem. Dziwi mnie tylko okres kiedy do tego doszło ponieważ co roku przed świętami był to "złoty" czas. Mam nadzieję,że po świętach coś się ruszy choć napewno nie tak jak powinno.
Ja aktualnie pracuje na ogromnej farmie w Hiszpani i czesto przyjezdzaja ciezarowki po zwierzeta wczoraj np byl piekny MB Actros V8 500 koni chcialem zrobic fotki a na moim aparacie ukazal sie komunikat bateria wyczerpana ale bedzie jeszcze nie jedna okazja sfocic ten pojazd wtedy napewno pokaze wam go na fotkach Pozdrawiam
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Wracając do tematu przestoju to trzeba liczyć się z tym, że może to potrwać nawet do końca roku. Głównym powodem jest brak zboża i jego wysokie ceny w gospodarce. Zanim zostaną zebrane zbiory będzie trzeba poczekać do momentu kiedy te zwierzęta urosną i trafią na rynek. Miejmy nadzieję, że pogoda w tym roku będzie bardziej łaskawa i da większe plony co zapewni odbudowę branży.
Z tym przestojem to jest tak że i jest i go nie ma bo większe firmy zawsze znajdą zwierzęta którymi będą mogły obracać ale faktem jest że teraz jest ich mniej.
_________________ ...::SCANIA R 620 i naczepa PEZZAIOLI 4 piętra::... ...::SCANIA seria R-King of POWER::...
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 9 gości