Ad1. Tak, jak od każdej usługi 'standardowej'
Ad2. Zależy od auta- są przepisy o vacie ktore precyzują kiedy mozemy odliczać tenże bez limitów w przypadku pojazdów < 3.5 tony, niestety, przepisy te zmieniają sie w czasie i raz mozna odliczac, raz nie mozna, jak jest teraz nawet nie wiem
Ad3. Hmm... unia rózne dziwne rzeczy finansuje, generalnie przy 'dorosłych' firmach transportowych - srodków transportu z dofinansowania nie kupisz, ale np. baze wybudujesz i wyposażysz. przy firmach transportowych < 3.5 tony, nie mam bladego pojęcia, to normalna DG nie podpadająca zbyt mocno pod ustawe o transporcie, kto wie, moze i są jakieś promocje
ale trzeba pytać w tych biurach co tą pomocą unijną pomagają załatwiać. Tylko uważaj - bo np;.dużą ciężarówke dofinansują jesli sie powie ze to na potrzeby własne, tylko nie daj boze potem sie okaże ze ty tą ciężarówką usługe zrobiles 'komus' to cale dofinansowanie trzeba oddać. Jak przy małych to wyglada - nie wiem
Ad4. oczywiście tak. W tym celu kupuje sie pudełko zapałek do podpierania powiek. Wersja zaawansowana hardcore - nożykiem introligatorskim powieki sie wycina, zeby sie oczy nie zamykały, i można jeździć nonstop
Przebiegi typu 300 tys km busem w ciągu roku to 'norma'
Ad5. Możesz, przepisy definiują granice 21 lat przy pracy > 7.5 tony, a i to z wyjątkami do obejscia