Witam !
Widzę, że temat chwilowo się "zawiesił"
Wszyscy macie trochę racji, jak i trochę błądzicie
Na Moim przykładzie -
Badania "ogólne" + laryngolog i okulista
- (przechodziłem takie badania wielokrotnie...)
do pierwszej pracy (w lotnictwie)- komplet badań na podstawie skierowania(płacił pracodawca) - Ja nigdy na oczy nie widziałem wyników (jedynie informacja ustna, że jest OK! ).
Badań/wyników nikt inny niż ten pracodawca nie respektuje
Badania do pierwszego Prawa Jazdy (w tej samej Firmie) - Zapłacił Pracodawca ! Wyniki "poszły" do OSK i nie mogą być użyte do czegokolwiek innego
Badania Psychotechniczne do zawodu Kierowca(już póóóźniej) - płącone z własnej kieszeni ---- Wyniki są TWOJĄ Własnością i pracodawca je MUSI zwrócić pracownikowi, gdy rezygnujesz z danej pracy.
Jeżeli Pracodawca zapłaci za takowe Badania, to wyniki są własnością tegoż Pracodawcy. Tzn.Nie musi wydać Ci wyników po zakończeniu pracy !
Podjęcie Nowej/Następnej Pracy
- Wielu Pracodawców w "obecnych czasach" wymaga kompletu ważnych badań zanim podejmiesz PRACĘ u danego Pracodawcy
I tu zaczynają się różnice
Wszystko zależy na jakich zasadach masz pracować
- Umowa O Pracę
- Umowa Zlecenie (czasami nazywane - Umowa O Dzieło)
Jeżeli "Umowa Zlecenie" , to Pracodawca bierze od Ciebie wszystkie WYNIKI i na podstawie w/w WYSTAWIA Zaświadczenie o Spełnianiu Kwalifikacji Zawodowych (Dawne Świadectwo Kwalifikacji wydawane przez Wydz.Komunikacji).
Jeżeli Umowa O Pracę , to Pracodawca MOŻE skierować Kandydata na Pracownika na wszystkie te badania(przeważnie przy podejmowaniu pracy po raz pierwszy w życiu)....
Przeważnie niestety ŻĄDA przedstawienia w/w wyników na Dzień Dobry (czyli wykonanych na własną rękę)
W tym momencie jeżeli Pracodawca podejmie decyzje o Zatrudnieniu tegoż Kandydata, to KIERUJE Go na powtórne Badania, ale do "Zatrudnienia Na Danym Stanowisku"
Wyniki tych ostatnich pozostają w Teczce Osobowej Pracownika.
Badania do Zatrudnienia przeważnie polegają jedynie na tym, że Lekarz Zakładowy lub Zakontraktowany przez Pracodawce sprawdza wszystkie Wyniki Badań i wypisuje kolejny "papierek" dla Pracodawcy
Na takiej właśnie to zasadzie w ostatnich CZTERECH latach byłem "badany" z OSIEM razy
I to tylko dlatego, że zmieniałem Pracodawców
i podwyższałłem kategorie Prawa Jazdy
1) - do kat. C
2) - do kat. C+E i D (razem)
3) - Psychotechniczne na wszystkie Kategorie(na 5 lat)
4) - do zatrudnienia (Umowa o Pracę)
5) - do zatrudnienia na Stanowisku Kierowca Autobusu
6) - po Zwolnieniu Lekarskim (dłużej niż 30 dni)
7) - badania specjalistychne ( z uwagi na specyfikę miejsca pracy)
8 ) - do zatrudnienia na stanowisku Mechanik .......
Gdybym musiał za każdym razem robić Badania, gdy podejmowałem pracę na podstawie Umowy Zlecenie, to byłbym chyba przebadany jak Kosmonauta
ps.
Tzw. Badania okresowe przeprowadzane są co:
- minimalnie 6 miesięcy
- maxymalnie 5 lat
- po Zwolnieniu Lekarskim na okres 30 dni
Wszystko zależy od Pracodawcy i specyfiki Miejsca Pracy.
Za w/w Badania płaci PRACODAWCA o ile nie jest inaczej zaznaczone w Umowie O Pracę
To chiiiba wszystko na chwilę obecną
Jeżeli macie jakieś pytania , to proszzzz