Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 1 z 12 [ Posty: 224 ] Przejdź na stronę 1 2 3 4 512 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 05 sie 2008, 21:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2967384

BigGO NARESZCIE W TRASIE ...
Mamy przyjemność poinformować Państwa, że w miesiącu czerwcu odebraliśmy pierwsze 30 sztuk zestawów DAF XF 105.460 euro 5, Space Cab wraz z naczepami KOGEL
..A to dopiero początek.
wrzesień kolejne - 31 sztuk zestawów .
październik - 20 sztuk zestawów .
listopad - 20 sztuk zestawów .
Koniec roku zamykamy flotą przekraczającą 100 jednostek
i luty 2009 r - 29 sztuk.

Tak więc do końca lutego 2009 roku dysponować będziemy taborem 130 sztuk nowoczesnych
i niezawodnych zestawów opartych o ciągnik DAF serii XF 105.460 EURO 5 i naczepy marki KOGEL, KRONE.

Każdy z naszych zestawów wyposażony jest w pełni zintegrowany system telematyczny,
pozwalający Dyspozytorom nadzorować wszystkie zmienne parametry trasy w trybie online w czasie
rzeczywistym (m.in. geofencing trasy, lokalizację, stan przesyłki, czas pracy kierowcy, kolejne etapy
realizacji zlecenia, itp.) oraz pozwala na płynną i szybką komunikację z kierowcą.

System telematyczny w pełni współpracuje z naszym systemem zarządzania flotą, co ostatecznie
przekłada się na opytamlizację prowadzonych przez nas działań transportowych, pozwalając śledzić
wszystkie parametry realizacji danego zlecenia transportowego.

Na Państwa życzenie jesteśmy w stanie udostępnić poprzez stronę WWW , podgląd wszystkich
parametrów realizowanego zlecenia transportowego.

Nasze atuty w codziennej współpracy z klientem:
CO NAS WYRÓŻNIA ... :

• INNOWACYJNOŚĆ:
- jeden z najnowocześniejszych systemów zarządzania flotą w Polsce,
dedykowany dla kontrahentów wymagających najwyższej terminowości jak i jakości współpracy;
- system telematyczny stanowiący doskonałe narzędzie optymalizacji usług transportowych
opartych na strategii "Just In time" jak i kompleksowym łańcuchu dostaw;
- możliwość udostępnienia kontrahentom podglądu wszystkich parametrów realizowanego
na ich rzecz zlecenia transportowego

• FLOTA:
- nowoczesny tabor spełniający najwyższe wymagania naszych klientów;
- naczepy umożliwiające załadunek górą/ bokiem naczepy;
- system telematyczny pozwalający na kompleksowy nadzór nad każdym etapem realizacji
zlecenia,
- pełny kontrakt serwisowy floty w opcji "Extra Full Care" stanowiący gwarancję czasu podstawienia
pojazdu jak i jego stanu technicznego,
- pełny kontakt w relacji dyspozytorzy - kierowcy,
- dbałość o środowisko naturalne - każdy z ciągników spełnia wymagania normy EURO5.

• PERSONEL:
- specjaliści z długoletnią znajomością branży transportowej;
- zespół młodych, kompetentnych i ambitnych ludzi.

A TO WSZYSTKO PO TO ABY SPROSTAĆ PAŃSTWA POTRZEBOM ORAZ OCZEKIWANIOM.
Jesteśmy na to gotowi.
.zatem.
.BIG GO.
.i do przodu

W NASZEJ CODZIENNEJ PRACY ...

Reprezentujemy interesy klientów aranżując cały proces transportowy, równocześnie:
• dokonujemy kalkulacji ceny usługi transportowej,
• dobieramy odpowiedni środek transportu,
• monitorujemy i kontrolujemy proces transportu tak, aby towar został dostarczony pod właściwy
adres w właściwym czasie, we właściwym stanie ...

Wszystkie towary, które przewozimy są ubezpieczone w ramach polis odpowiedzialności cywilnej
przewoźnika (OCP) oraz odpowiedzialności cywilnej spedytora (OCS).

Spedycja Międzynarodowa

Nasza firma zajmuje się organizowaniem transportu ładunków częściowych i całopojazdowych,
także samochodami specjalistycznymi: chłodniami i kontenerami, na terenie całej Europy jak
i poza nią.

Spedycja Krajowa

W zakresie spedycji krajowej stale współpracujemy z czołowymi firmami transportowymi z Polski,
dysponującymi pojazdami o ładowności do 24 T, jak również samochodami dostawczymi
o zróżnicowanej ładowności i powierzchni ładunkowej.

Chętnie odpowiemy na Państwa pytania ...
Chętnie podejmujemy się zadań "niemożliwych" dla innych ...

RyfTrans Sp.z o.o.
ul.Rolna 43, 40-555 Katowice
tel.(032) 22 00 315-317
fax.(032) 203 14 29
biuro@BigGO.pl

Zdjęć zestawów niestety nie mam ale jest ich dość dużo na stronie firmy.

http://www.ryftrans.pl/

Post Wysłano: 05 sie 2008, 21:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Na 5 zdjęciu firmowej galerii flagówka, czyli samochód ASP :mrgreen: . Mimo kryzysu na rynku firma dokupuje odważnie tyle zestawów.

Post Wysłano: 09 sie 2008, 12:57

Użytkownik

Użytkownik

Czy to jest prawda, że kierowca zapił i tydzień DAF'a szukał :mrgreen:???

.
.

:arrow: Nowa strona firmy MAGTRANS
:arrow: FanPage na Facebooku firmy MAGTRANS.

Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, 21:52 przez piotrekmag1, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 10 sie 2008, 11:47

Użytkownik

Użytkownik

:roll: :lol: A skad Ty o tym mozesz wiedziec ? Czytajac teksty na etransporcie ? Akurat mam troche blizej niz dalej do tej firmy i znam osoby pracujace tam i jakos nikt sie na ten temat nie chwalil,no ale tak na etransporcie nawet mozna wyczytac ze juz jak jechali po naczepe to zrobili sobie małego dzwona :lol:

Piszesz ze to jakies drugie Rico pod nazwa BigGo..to radze troche wiecej zaciagnac wiedzy albo chociaz poczytac troszeczke na tej stronie co pisza lub zadzwonic do biura i zapytac sie jako to jest i jak to powstało oraz z jakiej okazji firma z marszu potrafila wystrzelic z taka iloscia pojazdow,a pozniej dopiero komentowac i siac ferment.Lepiej zdecydowanie pilnowac swojego podworka a nie pie*** to mnie totalnie w*** wiesz jak tam jest?pracowales tam ? Jesli nie to w ogole nie powinienes zabierac glosu w tym temacie i pisac takich bzdur.

Ostatnio zmieniony 10 sie 2008, 13:59 przez Kameras, łącznie zmieniany 2 razy.

Post Wysłano: 10 sie 2008, 12:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Iveco

Przede wszystkim kadra w frimie Ryftrans to grupa ludzi wybranych ze szczegółowej selekcji, nie ma mowy o przypadkowych kiermanach bo auta stoja...jak to bywa w takich firmach ktore maja ponad 100 aut i maja problemy z obsada, tu w firmie obsada jest juz skompletowana z duzym wyprzedzeniem, pozatym to co na etransporcie pisza....ze juz dafy skasowane, ze nie placa (taki post widzialem po 5 dniach istnienia firmy :mrgreen: )to swiadczy tylko o tym ze takze ludzie niepelnosprawni umyslowo maja dostep do internetu

prawo jazdy na hulajnogi 1 kolowe: w planach :wink:

Post Wysłano: 10 sie 2008, 14:42

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8319048

Cytuj:
To jest prawda, że kierowca zapił i tydzień DAF'a szukał :mrgreen: już widzę to drugie RiCo/PRP Polska pod nazwą BigGo :D.
A ja widze kolego ze pisac to cie nauczyli a czytac juz nie.Zapraszam serdecznie(jak juz sie nauczysz) na strone http://www.biggo.pl ,tam jest opisane czarno na bialym kto jest wlascicielem i w skald jakiej grupy wchodzi firma RYFTRANS.Znawca nie trzeba byc aby dowiedziec sie ,ze z RiCo GMBH i PRP nie mam nic wspolnego.
Najmlodszy kierowca w tej firmie ma 3 lata praktyki wiec raczej umie trafic do swojego auta.NIE rob z kierowcow RYFA debili bo naprawde nie jest to ladne.Wiekszosc z nich to kierowcy z bardzo duzym doswiadczeniem w tym zawodzie i wiele naprawde mozna sie od nich nauczyc,wiem cos o tym bo z nimi pracuje.Nie wiem co maja na celu historie jakie powstaja na nasz temat.Czy to zazdosc czy moze strach,ze bedziemy jednak preznie sie rozwijac???.Blizej do RiCo 2 ma twoj Mag,z tego co widze przejeliscie po nim dosyc sporego klienta.Zapewne konkurencja wymusila na was zbicie stawki na mniejsza za jaka jezdzilo RiCo???.Lecz to nie moje podworko i nie wbijam w temat.Moj dyspozytor nie wydzwania tak jak ty kiedys do mnie z zapytaniem "czy sa i co robia jego kierowcy na granicy".
Mysle ,ze nie powinienes sie martwic o nas grupa w ktorej skald wchodzimy nie da nam zginac.

Jesli potrzebujesz rzetelnych i potwierdzonych informacji zapytaj u zrodla.Z checia ci ich udzile.Jak nie to nie zasmiecaj forum takimi bzdetami.Mysle ze bardziej odpowiednie jest do tego etransport.pl.

Pozdrawiam Michal

Post Wysłano: 10 sie 2008, 14:55

Użytkownik

Użytkownik

Mnie tez dziwi jak firma z nikąd powstaje w ciagu pół roku i dysponuje juz setką zestawów? Sami przyznacie że to dziwne. Bez obrazy ale mi również przyszło do głowy że ten BigGo ma cos wspólnego z dawnym RICO, ale nie rozumiem uniesienia się niektórych kolegów na wzmianke o tym w czyimś poprzednim poście. Reakcja byla taka jakby praca w RICO rownała sie ekskomunice czy jeszcze czemus gorszemu. Od siebie dodam że widzialem ich zestaw w Kruszowie na A1 jak jechal w kierunku Łodzi. Zestaw bardzo ładny i od razu malowanie rzuca się w oczy.

Post Wysłano: 10 sie 2008, 15:02

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF XF 106.460

Radziłbym sugerować się wypowiedzią ASP. To właśnie on na codzień obcuje z tą firmą, więc jego wzmianka na temat tej firmy jest chyba najbardziej wiarygodna.

Post Wysłano: 10 sie 2008, 15:09

Użytkownik

Użytkownik

Chwila! Nie mówie że nie ma racji, ale wielu to zaskakuje. Firma wchodzi na rynek z rozmachem i jak mniemam z duzym zapleczem finansowym. Może ktoś powie coś więcej na jej temat?

Post Wysłano: 10 sie 2008, 15:24

Użytkownik

Użytkownik

Wejdz na strone firmy ,poszukaj oraz poczytac troche o grupie GWARANT to powinnno byc w pewien sposob wyjasnienie na Twoje pytanie :) i zalezy co Cie jeszcze interesuje.

Post Wysłano: 10 sie 2008, 15:59

Użytkownik

Użytkownik

http://logistyka.wnp.pl/biggo-juz-w-tra ... 1_0_0.html
http://motoryzacja.wnp.pl/ryftrans-skok ... 1_0_0.html

Myślę, że te ten materiał z linków pressroom odpowie na kilka pytań. Na część moich odpowiedział. Oczywiście jeszcze kilka zostalo.

Post Wysłano: 10 sie 2008, 18:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Polak to taki człowiek, że jak ktoś inny ma więcej albo czegoś się dorobił, to na pewno ukradł i zrobił jakiś przekręt... :lol:

Post Wysłano: 10 sie 2008, 19:11

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
To jest prawda, że kierowca zapił i tydzień DAF'a szukał :mrgreen: już widzę to drugie RiCo/PRP Polska pod nazwą BigGo :D.
A ja widze kolego ze pisac to cie nauczyli a czytac juz nie.Zapraszam serdecznie(jak juz sie nauczysz) na strone http://www.biggo.pl ,tam jest opisane czarno na bialym kto jest wlascicielem i w skald jakiej grupy wchodzi firma RYFTRANS.Znawca nie trzeba byc aby dowiedziec sie ,ze z RiCo GMBH i PRP nie mam nic wspolnego.
Najmlodszy kierowca w tej firmie ma 3 lata praktyki wiec raczej umie trafic do swojego auta.NIE rob z kierowcow RYFA debili bo naprawde nie jest to ladne.Wiekszosc z nich to kierowcy z bardzo duzym doswiadczeniem w tym zawodzie i wiele naprawde mozna sie od nich nauczyc,wiem cos o tym bo z nimi pracuje.Nie wiem co maja na celu historie jakie powstaja na nasz temat.Czy to zazdosc czy moze strach,ze bedziemy jednak preznie sie rozwijac???.Blizej do RiCo 2 ma twoj Mag,z tego co widze przejeliscie po nim dosyc sporego klienta.Zapewne konkurencja wymusila na was zbicie stawki na mniejsza za jaka jezdzilo RiCo???.Lecz to nie moje podworko i nie wbijam w temat.Moj dyspozytor nie wydzwania tak jak ty kiedys do mnie z zapytaniem "czy sa i co robia jego kierowcy na granicy".
Mysle ,ze nie powinienes sie martwic o nas grupa w ktorej skald wchodzimy nie da nam zginac.

Jesli potrzebujesz rzetelnych i potwierdzonych informacji zapytaj u zrodla.Z checia ci ich udzile.Jak nie to nie zasmiecaj forum takimi bzdetami.Mysle ze bardziej odpowiednie jest do tego etransport.pl.

Pozdrawiam Michal
Chyba Ci się osoby pomyliły co to tego dzwonienia. Tak sądzę, może to Twój spedytor dzwonił .

Firma ma podstawy. Właścicielem jest Konsorcjum Gwarant, które ma w zapleczu pare/parenaście swoich firm. I wiem to i nie od teraz ;). Mają pieniądze dają na stół i kupują.

.
.

Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, 21:52 przez piotrekmag1, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 10 sie 2008, 19:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 71830
Samochód: saicento z kratką

Cytuj:
Nie mam szans potwierdzić, że to był kierowca z BigGo. Ale 19.07 w Suwałkach na shellu taki się człowiek nawinął. Koło 50-tki, kluczyki DAFa na szyi i chodaki na nogach. Zbierał na wódkę i szukał zestawu (podobno leciał z Philipsa na LT). Szukał żółtego DAFa. Mówił, że stanął na pauzę w poniedziałek (14go) i że zaczął pić... Nie pytałem o jego firmę. Na etransporcie huczeli, że to BigGo. Nie wiem. Wiem tylko że taki człowiek był.

Post Wysłano: 10 sie 2008, 20:48

Użytkownik

Użytkownik

Witam!Panowie,panowie widzę że ktoś tu jest zagorzał,ym zwolennikiem tej firmy i nie da słowa powiedzieć na na ta firmę!Tutaj potrzeba czas i jeszcze raz czasu,firma dopiero się rozwija i czas nam pokaże jakie sa tam zarobki i jak sa traktowani ludzie.Wiadomo nie od dzis ze każda nowo powstała firma po tygodniu istnienia nie będzie dzwoniła do kierowcy albo będzie ponaglala ladunki!Jak wiadomo na przykładzie RICO to tam człowiek z czasem stał się numerem rej samochodu a na początku to też wiekszość uważała że firma zdziała cuda i co,juy tzlko wspomnienie!!!!!!!Znajac zycie to z czasem firma zacznie placic co raz to mniej i mniej i zacznie brakowac kierowcow i wtedz ten kto teraz tak broni zawziecie tej firmy to powiesi na niej tak zwane psy i po jakims cyasie wspomnicie moje slowo ze ta tirma stanie siejednzm wielkim obozem pracy-mam wielka nadzieje ze sie mpomzle chociaz watpie w to!!!pozdrawiam

Post Wysłano: 10 sie 2008, 21:19

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Iveco

Piotruś to juz zapomniales jaka rozmowa byla kiedys? jak ASP powiedizal ze na swiecku jest to zaraz sie zaczales dopytywac czyj akies Magi tam nie stoja? co robia? jakie nr itp... ASP ci wtedy powiedzial ze ty jestes synem wlasciciela firmy i on nie bedzie podp.... Kolegów swoich po fachu, przypominasz juz sobie?

prawo jazdy na hulajnogi 1 kolowe: w planach :wink:

Post Wysłano: 10 sie 2008, 23:01

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Piotruś to juz zapomniales jaka rozmowa byla kiedys? jak ASP powiedizal ze na swiecku jest to zaraz sie zaczales dopytywac czyj akies Magi tam nie stoja? co robia? jakie nr itp... ASP ci wtedy powiedzial ze ty jestes synem wlasciciela firmy i on nie bedzie podp.... Kolegów swoich po fachu, przypominasz juz sobie?
Wtedy ASP stał na świecku i się zapytałem czy stoją jakie Magi. Wy mylicie ciekawość ze sprawdzaniem. Od sprawdzania ustalania planowania to są spedytorzy. Ja sobie moge popatrzeć ;).

BAKO ktoś normalny. Po prostu każde ma swoje zdanie. To nie cud kupić 130 aut, bo jest kasa ktoś ją kładzie i jaki problem? Widzicie problem? Nie. Sztuka je utrzymać w ciągłym ruchu, dać zarobić komuś, sobie itp...

.
.

Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, 21:51 przez piotrekmag1, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 11 sie 2008, 5:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8319048

Panowie przeciez tu nie chodzi o jakies zaslepienie ta firma.Pracujac tak mam swiadomosc ,ze z czasem moze sie pogorszyc ta sielanka.
Co do "zasmiecania" rynku hmmm Piotrek czy Mag Trans nie jest konkurencyjny czy Mag Trans nie walczy o frachty???>Jak juz sie doczytales Ryftrans posiada swoje zaklady dla ktorych moze wozic ,wiec przyszlosc raczej ma bardziej pewna od czysto transportowych firm.Firma nie istnieje od dzis wywodzi sie z grupy Gwrarant i powstala pewnie po to aby zarabiac jak cala grupa,nie stworzyla ja banda dzieciakow tylko wlasciciel doszedl do wniosku,ze potrzebne mu jest ramie transportu..Niestety znow najwiecej wiedza ci ktorych laczy z ta firma tylko etransport.W swiecie transportowcow juz tak sie utarlo,ze na kogos zawsze trzeba jechac,bo cisza na radyjku jest nie mozliwa.
Najlepsze jest to ze kierman szykal zoltego DAFa-Boze swiat kierowcow jest bardziej plotkarski od rozowych pustych Panienek.Z tego co sie orietuje na LT lub LV byly od nas przez ten czas istnienia byly 3 auta,jesli ktos jest dobry z matmy niech sobie zrobi rachunek prawdopodobienstwa,ze to byl BiG Gosss,ile zolych dafow lata na Budzisko???.Pewnie wg was tylko te 3szt.Naprawde prosze was poki nie macie dowodow nie rozsiewajcie plotek.Nasuwa sie jedno putanie -dlaczego na samym starcie juz nam zle zyczycie?

pozdrawiam serdecznie

Post Wysłano: 11 sie 2008, 9:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8241031

Koledzy a macie jakieś fotki może tej FIRMY??

Post Wysłano: 11 sie 2008, 9:51

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Koledzy a macie jakieś fotki może tej FIRMY??
Masz fotki na stronie. Na stronie są wyniki finansowe nawet.

.
.

Strona 1 z 12 [ Posty: 224 ] Przejdź na stronę 1 2 3 4 512 Następna