Powrócę do wątku o skrzyni.
Przeczytałem wczoraj całe forum i ktoś tam napisał że biegi ciężko chodzą, trzeba zmieniać je energicznie wtedy wchodzą bez problemu. Osobiście w swojej 60-tce nie zakleszczyłem biegów, ale zrobił to już nie raz mój ojciec. Ale bez problemu można to zreperować
Wystarczy śrubokręt. Ostatnio moja maszyna przeszła remont silnika i skrzyni, oraz została odmalowana. Oto fotki
http://ryzuss.fotosik.pl/albumy/485662.html
Cytuj:
Siemka, traktorek na zdj. to na 100% nie jest C-360 tylko tak jak napisał "czołgista55" C-355. Można to poznać m. in. po przedniej osi która jast starego typu (okrągła) a także po ciężarkach na tylnych kołach, też stary typ.
Powiem wam jednak że między "50" a "60" oprócz wyglądu nie ma wielkiej różnicy. C-360 jest trochę mocniejszy ale za to wolniejszy co wynika z innego przełożenia zwolnic.
moja 60 też ma okrągłą oś i jest 100% 60, bo pierwszym właścicielem był mój dziadek, a on kupił ją nową jako c-360. Początkowo te ciągniki wychodziły z okrągłą osią, dopiero potem zmieniono na tą nowego typu.
Jak już to nie ciężarki tylko obciążniki, widziałem też oryginalne 60 z takimi obciążnikami.