Strona 5 z 33 [ Posty: 650 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 733 Następna
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6974206

Cytuj:
Uważam że dla kierowców autobusów taki kurs jest potrzebny bo to co teraz wyprawiają tymi autobusami to przechodzi ludzkie pojęcie.
Niby co takiego wyprawiają. Masz na myśli te parę wypadków które się w ostatnim czasie wydarzyły. Zginęło w nich tylko kilka osób. Jak samolot się rozbije to ginie 200 ludzi od razu i nikt nie robi szumu nikt nie zmienia systemu szkolenia pilotów a tu jeden wypadek i już jakieś wielkie HALO...
Autokarowy transport osób i tak jest najbezpieczniejszy miałem gdzieś dane ale zgubiłem może znajdę to wkleję.
Napisz mi co kierowcy autobusów takiego wyprawiają jeszcze :?:
I ciekawi mnie czego nauczy ten kurs kierowców autobusów że co wypadków będzie mniej one są będą i były. Z Polski codziennie wyjeżdża tysiące autokarów na wycieczki i tysiące szczęśliwie wraca na miejsce a te wypadki to tylko promil tych wszystkich wyjazdów.
Zamiast kombinować nad szkoleniem kierowców kat.D to niech wprowadzą psychotesty dla tych nieudolnych kierowców z kat. B i dla nich zmienią system szkolenia bo to co oni wyprawiają to woła o pomstę do nieba . W jeden weekend ginie tyle kierowców osobówek że aż szkoda pffuu w jeden dzień nawet. Jak jadę krajową 8 (Białystok-Warszawa) co chwilę w rowie widzę tych świetnych kierowców. A jak dla autokaru się przydarzy jeden wypadek i zginie 2 osoby to polscy kierowcy z kat. D są partaczami...

Użytkownik

Użytkownik

GG: 136618882
Samochód: Audi A6 2.5 TDI

Cześć, będę robił kat C i kurs na przewóz rzeczy po 10.09.2008r. Czy kwalifikacja wstępną też mnie obejmie czy na starych zasadach i jak to przekłada się na przyszłość, podpowiedzcie mi bo już się pogubiłem a przeczytałem cały temat :twisted:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cześć, bende robił kat C i kurs na przewóz rzeczy po 10.09.2008r. Czy kwalifikacja wstepna też mnie obejemie czy na starch zasadach i jak to przekłada się na przyszłość, podpowiedźcie mi bo już się pogubiłem a przeczytałem cały temat :twisted:
Cześć też właśnie robie kat. C a kurs na przewóz rzeczy zrobię sobie po nowym roku bo teraz szkoła i w ogóle. A będziemy robić wszystko na starych zasadach bo dla kierowców z kat. D zmieniają się teraz przepisy 10.09.2008 a dla kierowców z kat. C 10.09.2009 więc spokojnie sobie rób.

Użytkownik

Użytkownik

No to mnie uspokoiłeś czyli mamy czas do 10.09.09, wienc lajcik, a jak to się cenowo prezetuje tak na oko? Bo zielony jestem w cenach tych kursów :/

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wiesz różnie u mnie cena kursu na przewóz rzeczy to jakieś 650zł.
Poczytaj sobie forum dokładnie znajdziesz wiele wątków na ten temat. :wink:

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Kolego zdaje się ze co do dopuszczenia to się dup... ie mylisz . Postawie wódkę temu który po kursie na przewóz osób zdawał egzamin !!!!! . Zdaje się ze nie znasz realii.Po prostu kurs sie zalicza . Kończysz kurs i już jesteś dopuszczony do prowadzenia autobusu zarobkowo.

Cytuj:
Kolego zdaje się ze co do dopuszczenia to się dup... ie mylisz . Postawie wódkę temu który po kursie na przewóz osób zdawał egzamin !!!!! . Zdaje się ze nie znasz realii.Po prostu kurs sie zalicza . Kończysz kurs i już jesteś dopuszczony do prowadzenia autobusu zarobkowo.
A tak na prawdę to wygląda w ten sposób, że płacisz, papierek masz, potem coś tam powiedzą, lub puszczą ze dwa filmy (jak u mnie) i po sprawie. Wszystkie niezbędne informacje zdobywałem na własną rękę.

Cytuj:
Niby co takiego wyprawiają. Masz na myśli te parę wypadków które się w ostatnim czasie wydarzyły. Zginęło w nich tylko kilka osób. Jak samolot się rozbije to ginie 200 ludzi od razu i nikt nie robi szumu nikt nie zmienia systemu szkolenia pilotów a tu jeden wypadek i już jakieś wielkie HALO...
Autokarowy transport osób i tak jest najbezpieczniejszy miałem gdzieś dane ale zgubiłem może znajdę to wkleję.
Napisz mi co kierowcy autobusów takiego wyprawiają jeszcze :?:
I ciekawi mnie czego nauczy ten kurs kierowców autobusów że co wypadków będzie mniej one są będą i były. Z Polski codziennie wyjeżdża tysiące autokarów na wycieczki i tysiące szczęśliwie wraca na miejsce a te wypadki to tylko promil tych wszystkich wyjazdów.
Zamiast kombinować nad szkoleniem kierowców kat.D to niech wprowadzą psychotesty dla tych nieudolnych kierowców z kat. B i dla nich zmienią system szkolenia bo to co oni wyprawiają to woła o pomstę do nieba . W jeden weekend ginie tyle kierowców osobówek że aż szkoda pffuu w jeden dzień nawet. Jak jadę krajową 8 (Białystok-Warszawa) co chwilę w rowie widzę tych świetnych kierowców. A jak dla autokaru się przydarzy jeden wypadek i zginie 2 osoby to polscy kierowcy z kat. D są partaczami...
Jeżeli przychodzi młody 21 letni gówniarz do pracy na kierowcę autobusu i bez doświadczenia pracodawca puszcza go za granicę z wycieczką to przepraszam bardzo ale to jakieś nie porozumienie. Na tym kursie mają uczyć kierowców jak zachowywać się w różnych warunkach na drodze.
To może służyć jako zabezpieczenie przed nieodpowiedzialnym pracodawcą.

Użytkownik

Użytkownik

1. Od 10.09.2009 wchodzą nowe przepisy dla kierowców kt. c(+e) ale odnoszą się one do kursów na prawo jazdy, a na przewóz rzeczy przepisy wchodzą od 10.09.2008 (wiem bo jestem świeżo po kursie).
2. Tam gdzie ja robiłem kurs na przewóz rzeczy obecność była obowiązkowa na wszystkich zajęciach, zajęcia trwały ok 4h przez 5 dni.
3. A odnośnie kierowców autobusów to powiem tak, po jasną cholerę kombinują z tarczami, nikt mi tutaj nie powie że nie rzadko nie jest tak że kierowca przyjeżdża rano i wyjeżdża po południu ( nie mówię że wszyscy) po cholerę "sr....ą we własne gniazdo". Nie rzadko też spotkałem na drodze gościa który wiózł dzieci a przy okazji dość dobrze przekraczał granice zdrowego rozsądku.

Użytkownik

Użytkownik

Czyli jakie zmiany się szykują odnośnie kursu na przewóz rzeczy po 10.09.08? Bo ja po tej dacie planuje zrobić własnie ten kurs :|

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Czyli jakie zmiany się szykują odnośnie kursu na przewóz rzeczy po 10.09.08? Bo ja po tej dacie planuje zrobić własnie ten kurs :|
Teraz nie będzie żadnych zmian. Na przewóz rzeczy wchodzi od września 2009

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No właśnie i ten kolega świeżo po kursie wprowadza nas w błąd. Chyba mało uważał. Zmiany wchodzą teraz ale dla kat. D było o tym 100 razy na forum. Dla kat. C za rok.

Użytkownik

Użytkownik

No to pięknie, a czy ta nowa kwalifikacja obowiazywać bendzie odnośnie kursu C+E po wrześniu 2009 r?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
No to pięknie, a czy ta nowa kwalifikacja obowiazywać bendzie odnośnie kursu C+E po wrześniu 2009 r?
chryste ! ile ci trza tłumaczyć, 45% postów twoje
tak BENDZIE obowiazywac

Użytkownik

Użytkownik

Dobrze dziękuje za wyczeprująco wypowiedź.. Prawie w każdym długim temacie jest jakiś bałagan, wienc trzeba go uporządkować. Lepiej napisać 5 postów z wyjaśnieniem na spokojnie, niż za 3 dni odpowiadać na "milion" postów denerwójąc się :| Sorki za ten mały bałagnik...pzdr.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12409274
Samochód: Audi 80 2.0E

:P

Ostatnio zmieniony 09 maja 2009, 11:24 przez Łukasz Traker, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2805106

A tak odnośnie tego rozporządzenia, czy ktoś słyszał o firmie która ma już wymagany placyk do manewrów? Może któryś z forumowiczów jest pracuje w firmie, która ma zamiar robić takie szkolenia i jest w miarę przygotowana?

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
A tak odnośnie tego rozporządzenia, czy ktoś słyszał o firmie która ma już wymagany placyk do manewrów? Może któryś z forumowiczów jest pracuje w firmie, która ma zamiar robić takie szkolenia i jest w miarę przygotowana?
Ostatnio bylem na egzaminie C+E zdawał ze mną w grupie koleś,który mówił, ze jego szef szykuje taki ośrodek. Ale nie wiem skąd był bo musiał iść na plac.

Użytkownik

Użytkownik

Nie ma, o ile się nie mylę to pan S Zasad chce taki ośrodek zbudować, ale gdzie i kiedy to n ie wiem

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7053436

To tylko w Polsce tak może być, żeby wprowadzić jakiś przepis, a żeby nie było ani jedno ośrodka w którym można by kurs przeprowadzić...
To jest poprostu ŚMIECH na sali

C+E- 20.10.2011
Kwalifikacja wstępna- 14.10.2011

Strona 5 z 33 [ Posty: 650 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 733 Następna