Cytuj:
Uważam że dla kierowców autobusów taki kurs jest potrzebny bo to co teraz wyprawiają tymi autobusami to przechodzi ludzkie pojęcie.
Niby co takiego wyprawiają. Masz na myśli te parę wypadków które się w ostatnim czasie wydarzyły. Zginęło w nich tylko kilka osób. Jak samolot się rozbije to ginie 200 ludzi od razu i nikt nie robi szumu nikt nie zmienia systemu szkolenia pilotów a tu jeden wypadek i już jakieś wielkie HALO...
Autokarowy transport osób i tak jest najbezpieczniejszy miałem gdzieś dane ale zgubiłem może znajdę to wkleję.
Napisz mi co kierowcy autobusów takiego wyprawiają jeszcze
I ciekawi mnie czego nauczy ten kurs kierowców autobusów że co wypadków będzie mniej one są będą i były. Z Polski codziennie wyjeżdża tysiące autokarów na wycieczki i tysiące szczęśliwie wraca na miejsce a te wypadki to tylko promil tych wszystkich wyjazdów.
Zamiast kombinować nad szkoleniem kierowców kat.D to niech wprowadzą psychotesty dla tych nieudolnych kierowców z kat. B i dla nich zmienią system szkolenia bo to co oni wyprawiają to woła o pomstę do nieba . W jeden weekend ginie tyle kierowców osobówek że aż szkoda pffuu w jeden dzień nawet. Jak jadę krajową 8 (Białystok-Warszawa) co chwilę w rowie widzę tych świetnych kierowców. A jak dla autokaru się przydarzy jeden wypadek i zginie 2 osoby to polscy kierowcy z kat. D są partaczami...