Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 wrz 2008, 16:45

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam
Panowie mam pytanie odnosnie transportu ponadgabarytowego interesuje mnie jakie trzeba miec papiery pozwolenia aby móc wykonywać takie usługi. Czy jest to opłacalny biznes jest duzo roboty na taki sprzet ?? Jakie naczepy najlepiej posiadac w swoim taborze... stawkki sa za km pusty pełny czy tylko za pełne prosze o inf bo chciałbym spróbowac a takimi sprzetami..
pozdrawiam

Post Wysłano: 20 wrz 2008, 18:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

Co posiadać? poza sprzętem wystarczy trochę pojęcia o tym co ma się robić.
Stawki generalnie nie schodzą z 4zł km pusto pełno chociaż widziałem po 3,50.
Zapotrzebowanie jak wszędzie chociaż boje się że i ta kategoria spadnie na psy bo coraz więcej jest takich prywaciarzy co kupują po 1 aucie nie mając pojęcia o robocie.
Naczepa w zależności od tego co będziesz wozić najlepsza chyba jakaś 4 osie rozciągana bo mieści się na pusto w standardowych wymiarach a przewieziesz na niej prawie każdą maszynę jak również coś długiego.

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Post Wysłano: 20 wrz 2008, 21:06

Użytkownik

Użytkownik

A jest to temat rzeka... Dochodzą sprawy zezwoleń , konwojów ewentualnych , uzgodnień z GDDKiA , policją, itd.. Sprzęt drogi lub bardziej.. Raczej nie jest to działalność dla drobnego przewoźnika posiadającego jedno auto..

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]