Autor
Wiadomość
Tytuł: Re: Wykresówki
Post Wysłano: 06 lis 2008, 21:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

to powiedzmy ze jak jade w trase w poniedziałek i wracam w poniedziałek wkładam i kończe tarczke! a zaś dopiero w piątek jade nastepny raz...to za te dni co nie jade mam opisać tą białą tarczke ze w tych dniach nie jezdziłem????

Post Wysłano: 06 lis 2008, 21:05

Użytkownik

Użytkownik

Najlepiej tak właśnie.Ale lepiej zaświadczenie od pracodawcy.Bo to ,że nie jeździłeś tym autem nie znaczy,że nie jeździłeś innym.Co będzie podejrzewał kontrolujący.

Post Wysłano: 06 lis 2008, 21:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

aha...no ale jak mówiłem ciężko mi by było za każdy okres który nie prowadziłem mieć to zaświadczenie od pracodawcy bo się z nim rzadko widuje :/ wiec jak narazie bede opisywał na tych białych, do czasu jak żóltych nie skołuje... ale wielkie dzięki kolego za informacje, bardzo mi sie to przydało:) pozdrawiam

Post Wysłano: 08 lis 2008, 11:43

Użytkownik

Użytkownik

stojac 2 dni na granicy (zakaz ze wzgledu swieta) nie moglem miec 561 z racji odleglosci do firmy, wsadzilem wiec codziennie tarczke biala uzupelniajac stan licznika poczatkowego i zarazem koncowego(nigdzie nie jechalem tylko pauzowalem), tacho rysowalo "lozko" wiec jezeli ty jezdzisz sporadycznie badz masz duza odleglosc od firmy zrob w ten sam sposob

Post Wysłano: 08 lis 2008, 12:02

Cytuj:
stojac 2 dni na granicy (zakaz ze wzgledu swieta) nie moglem miec 561 z racji odleglosci do firmy, wsadzilem wiec codziennie tarczke biala uzupelniajac stan licznika poczatkowego i zarazem koncowego(nigdzie nie jechalem tylko pauzowalem), tacho rysowalo "lozko" wiec jezeli ty jezdzisz sporadycznie badz masz duza odleglosc od firmy zrob w ten sam sposob
Ten sposób nie przejdzie, jeżeli tym autem jeździ ktoś inny, bo jak może rysować pauzę skoro ktoś inny nim jeździ?

Post Wysłano: 08 lis 2008, 13:01

Użytkownik

Użytkownik

nie doczytalem :mrgreen:

Post Wysłano: 08 lis 2008, 21:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ja tym autem sam jezdze...ale auto stoi na parkingu a ja jak nie jezdze to w chacie jestem i nie bede przecież przyjezdzal codziennie zmieniac tarczki...co innego jak ktoś w aucie siedzi!!!

Post Wysłano: 14 lis 2008, 23:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5236488
Samochód: ŁOPEL

wszystkie podpowiedzi wynikaja z przepisów ustalonych dla transportu regularnego..nie sposób przewidzieć każdej sytuacji przy tworzeniu przepisów..podjedż gdzieś do itd i przedstaw sytuację..ja np. zostawiając auto na weekend wkładałem w sobotę pustą i wyciągałem przed wyjazdem w trasę(oczywiście nie prędzej niz po 45h) wypisywałem wszystko tak jak bylo...przebieg o km..I NIGDY MI NIKT NIE ZWRÓCIŁ UWAGI!! dlaczego? nie jest to zakazane więc jest dozwolone :>

Post Wysłano: 15 lis 2008, 2:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

no ale tarczka jest przewidziana na 24 h wiec jeśli trzymałeś ją dłużej to jest zakazane chyba nie?!

Post Wysłano: 15 lis 2008, 10:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

jezeli przez te 48h rysuje ci bez przerwy pauze to nie powinni ci nic zrobic

Post Wysłano: 15 lis 2008, 10:32

Jest jeszcze inna możliwość: u mnie na bazie np. jest cały czas stróż więc możesz sobie wypisać tarczki i poprosić, żeby konkretnego dnia o konkretnej godzinie włożył Ci nową tarczkę do auta kiedy kończy się poprzednia i ciągłość rysowania przerwy będzie zachowana. Taki numer przejdzie, jeżeli autem nikt inny nie jeździ.

Post Wysłano: 15 lis 2008, 12:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

no nikt inny nie jezdzi ale stóż tylko w nocy jest a w dzień nie wiec odpada ta opcja :)
kupiłem już sobie żółte tarczki wiec bede je wkładaj jak nie bede jechał i tyle... :)

Post Wysłano: 15 lis 2008, 12:22

No a jak przychodzisz do pracy po tych dniach kiedy nie jeździłeś, to nikt nie może Ci wystawić zaświadczenia, że nie prowadziłeś?

Post Wysłano: 15 gru 2008, 22:35

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3415657
Samochód: ???

no właśnie widze że kolega ma ten sam problem co i ja auto stoi specjalnie nikt nie bedzie biegac na parking zeby tacho nowe wsadzic a z szefem kontakt bardzo daleki.

Post Wysłano: 16 gru 2008, 12:03
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Sam sobie wydrukuj w dwóch kopiach, postaw jakieś parafki a drugą kopię przefaksuj to firmy i po problemie.