Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: pytanie???
Post Wysłano: 24 lis 2008, 18:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam.Mam pytanko bo juz sie pogubilem w tym wszystkim.Mam zdane prawko na kat.C.I co jeszcze jest mi potrzebne,jakie jeszcze papiery by jezdzic samochodem cięzarowym kat.C? (karta kierowcy,kurs na przewoz rzeczy,badania psychotechniczne,i slyszalem ze jeszcze musze pojsc jeszcze do jednego lekarza-chyba lekarza pracy ,tak?)Czy to wszystko czy o czyms zapomnialem?Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Tytuł: Re: pytanie???
Post Wysłano: 24 lis 2008, 18:39

Prawo jazdy, kurs na przewóz rzeczy, badania psychotechniczne, badania u lekarza medycyny pracy, często pracodawcy wymagają zaświadczenia o niekaralności. Karta kierowcy nie jest Ci potrzebna, ale ułatwia znalezienie pracy.

Post Wysłano: 25 lis 2008, 14:10

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Witam.Mam pytanko bo juz sie pogubilem w tym wszystkim.Mam zdane prawko na kat.C.I co jeszcze jest mi potrzebne,jakie jeszcze papiery by jezdzic samochodem cięzarowym kat.C? (karta kierowcy,kurs na przewoz rzeczy,badania psychotechniczne,i slyszalem ze jeszcze musze pojsc jeszcze do jednego lekarza-chyba lekarza pracy ,tak?)Czy to wszystko czy o czyms zapomnialem?Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pierwsze i zasadnicze: co rozumiemy przez "jeździć samochodem cięzarowym kat.C ? Bo możliwości jest kilka: do użytku wlasnego w rozumieniu turystyki i przyjemności, do użytku własnego w prowadzonej przez siebie działalności, w firmie użytkującej pojazd do obsługi wlasnej produkcji lub handlu jako kierowca-pracownik firmy,czy jako kierowca zatrudniony w firmie -najogólniej mówiąc-transportowej.

Post Wysłano: 25 lis 2008, 19:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

...mialem na mysli to ostatnie-zatrudniony w firmie transportowej jako kierowca :D

Post Wysłano: 07 gru 2008, 19:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Mam już prawko na C i papiery na przewóz rzeczy.Moje pytanie jest takie czy musze juz robic badania psycho-techniczne jeśli na razie nieplanuje jeszcze jezdzic samochodem ciężarowym (bo co zrobie teraz te badania a np.znajde prace na lato na kierowce a pracodawca powie mi ze badania robilem w zimie i sie nie licza a teraz jest lato wiec teraz musisz zrobic nowe - może taka byc sytuacja ?czy te badania sa wazne na jakis tam czas?)Dzięki za odpowiedzi życze szerokości ;)

Post Wysłano: 07 gru 2008, 20:04

Cytuj:
Mam już prawko na C i papiery na przewóz rzeczy.Moje pytanie jest takie czy musze juz robic badania psycho-techniczne jeśli na razie nieplanuje jeszcze jezdzic samochodem ciężarowym (bo co zrobie teraz te badania a np.znajde prace na lato na kierowce a pracodawca powie mi ze badania robilem w zimie i sie nie licza a teraz jest lato wiec teraz musisz zrobic nowe - może taka byc sytuacja ?czy te badania sa wazne na jakis tam czas?)Dzięki za odpowiedzi życze szerokości ;)
Badania są ważne na 5 lat. Jeżeli planujesz zacząć pracę za kilka miesięcy, to lepiej zrobić później, bo teraz zrobisz i będą tracić ważność, a nie będzie z nich pożytku. Na początku z reguły pracodawcy wymagają, żebyś miał badania, a potem już on sam jest zobowiązany Ci je opłacać.

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]