Witam. Panowie mam pytanko. Jak się traktuje auto po remoncie silnika? Ile trwa docieranie, mniej więcej ile trzeba przejechać? Wygląda to tak samo jak nowe auto na dotarciu, że najpierw delikatnie delikatnie a potem w piXde? Czekam na sensowne odpowiedzi żebym mógł pokazać znajomemu.
Jest to ciągnik siodłowy Renault Premium 400. Wymieniane były tłoki, panewki itd.
_________________ ...::: VOLVO :::...
PL, CZ, SK, UA, D, F, LT, H, RO, SLO, I, RSM, A
Ostatnio zmieniony 29 sty 2009, 15:49 przez Albertos, łącznie zmieniany 1 raz.
Samochód: Chrysler
kolego na pusto stosować pełen zakres obrotów,zaladowanym nie przekraczaj zielonego paska na obrotku. Sam musisz stwierdzic kiedy bedzie dotarta,dobry kierowca uslyszy ze silnik sie dotarl po samym glosie.
_________________ 2 x Renault Magnum AE 420ti,Premium 400, Major R 420, Daf XF.
Po pierwsze nigdy w "piz**" bo mój poprzednik chyba nawet za często dawal w "piz**". Wolno rozpędzaj auto, ciągle mieszcząc się w zakresie zielonego pola, wymien olej po przejechaniu 1000-2000km, sprawdzaj dosyć często stan oleju i płynów. U mnie auto dotarło sie po 70 tkm, spadło spalanie, oleju nie wciaga.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości