Witam !
w przyszłym tygodniu mam egzamin na Starze 1142 2V WORD Lublin. Mam mały dylemat ponieważ, gdy sprawdzam światła czyli po przekręceniu kluczyka sprawdzeniu pozycji i właczenie mijania świateł i przeciw mgłowych idę do tyłu samochodu i świecą mi się również światła stopu bo tak ten star ma, ze na hamulcu ręcznym świeci się stop, co troche ciężko rozróżnic ponieważ stop i przeciwmgłowy swieci sie takim samym mocnym światłem. I moje pytanie brzmi gdzie dokłądnie które światło się znajduje z tyłu (pozycja, stop , przeciwmgłowe - jakiś schemat zdjeciowy) i czy np. mogę spuścić z ręcznego by mi było łatwiej to sprawdzić? Bo przecież i tak jak sprawdzam światłą stopu to musze prosić o pomoc egzaminatora i wciskam pedał hamulca, a wtedy dopiero spuszcam z ręcznego
No i następne pytanie co do obsługi. pokazuje zbiornik płynu spryskiwaczy który jest przy stronie kierowcy, zbiornik płynu chłodniczego za kabiną po stronie kierowcy, miarkę oleju która znajduje się pod zbiornikiem płynu chłodniczego , i zbiorniki płynu hamulcowego dwa po lewej stronie (od strony kierowcy na ramie) i trzeci po prawej stronie od strony pasażera jeden na ramie i z obsługi tyle i przechodzę do oświetlenia....
Prosze o pomoc i wyjasnienie moich wątpliwości.
z góry bardzo dziękuje !