Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 lut 2009, 10:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W piątkowy wieczór zgubiłem swoja karte kierowcy. Najsmieszniejsze jest ze akurat czekam na brytyjska i przy odbieraniu brytyjskiej powinienem oddac polska, inaczej mi nie wydadza. Troche smieszne im sie moze wydac jak pojde prawdopodobnie za 2-3 dni i powiem ze zgubilem, tak akurat teraz :P
prosiłbym o małą pomoc, otóż:
pierwsze co, powinienem zgłosić do PWPW, od nich chyba dostaje taki certyfikat o utracie karty i ten certyfikat powinienem oddac zamiast karty polskiej?
drugie - przez te pare dni musze robic wydruki po zakonczeniu pracy. czy musze sporzadzac jakies inne notatki odnośnie mojej pracy?
trzecie - czy ustawia sie cos w tacho, bo inaczej bedzie pikało, mrugało i pieron wie co jeszcze, no i te komunikaty na komputerze - przeciez to mi sie bedzie co pare sekund zapalać. szlak mnie chyba trafi.
PS. wódka jest dla ludzi :P

Post Wysłano: 01 lut 2009, 17:17

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

No stary chyba latwiej bedzie szukac starej niz odkrecic to od strony prawnej :lol: polska karte wyrabiales bedac w kraju czy juz w UK? dla mnie najprosciej to wyrobic druga polska i dopiero potem wymienic bo watpie zeby PWPW wydawalo jakies certyfikaty o zgubie, kradziezy etc...

Post Wysłano: 01 lut 2009, 17:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ja również miałem podobny przypadek. Zgubiłem dokumenty na promie z Danii do Niemiec i wśród nich była również karta kierowcy. Procedura jest taka, że należy wysłać pisemny wniosek o zablokowanie zagubionej karty i oczywiście wniosek o wydanie nowej karty kierowcy. We wniosku trzeba zaznaczyć, że utrata karty. Innej opcji nie ma. Dowiadywałem się telefonicznie. Jeżeli warunkiem wydania karty w Wielkiej Brytanii jest zwrot karty wydanej w Polsce, to niestety musisz wyrobić kartę w Polsce i dopiero potem wymienić. A to wiąże się oczywiście z kosztem oraz straconym czasem. Nie wiem jak traktują takie przypadki, ale nie sądzę żeby kogoś traktowali na zasadzie wyjątku.

Post Wysłano: 01 lut 2009, 18:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

jutro zadzwonie do dvla i sie dowiem.
generalnie nie mam zamiaru placic za karte polska jak mi nie jest potrzebna bo kwestia 2-3 dni i brytyjska bede mial do odbioru. na stronach PWPW wyczytałem ze mozna to zrobic emailem, nie trzeba normalna poczta. oni odesla maila i drukujemy

Post Wysłano: 09 lut 2009, 19:00

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
jutro zadzwonie do dvla i sie dowiem.
generalnie nie mam zamiaru placic za karte polska jak mi nie jest potrzebna bo kwestia 2-3 dni i brytyjska bede mial do odbioru. na stronach PWPW wyczytałem ze mozna to zrobic emailem, nie trzeba normalna poczta. oni odesla maila i drukujemy
poł roku wysłałem maila... jeszcze nie przyszedł

Post Wysłano: 09 lut 2009, 23:42
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

wysłałem, odpisali na drugi dzien, wiec OK
nie dokładnie chyba przeczytali maila, bo odpowiedz nie była adekwatna do pytań. wazne ze przyjeli wniosek.
po telefonie do dvla, powiedzieli zebym tylko powiedzial ze zgubilem polska i to wszystko. nie musze nic dostarczac, zadnej karty polskiej, zaswiadczenia czy czegos innego. powiedziec ze zgubiona, oni zaznacza i tyle

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]