witam czy wie ktos gdzie i ktory zawor w scani jest od regulacji cisnienia na naczepe chodzio hamulce bo za słabo i za pozno hamuje naczepa ktory zawor jest odpowiedzialny za to dziekuje za podpowiedzi pozdrawiam
A może poprostu klocki się w naczepie wytarły i nie hamują ? Albo kwestia podciągnięcia naczepy na grzechotkach . Bo o takim zaworze o jaki pytasz ja nie słyszałem . Powietrze idzie w naczepę i hamuje a jakiegoś zaworu specjalnego chyba nie ma
własnie jest kolego zawor ktorym wyregulujesz cisnienie na naczepe i to ze naczepa sie zgra z ciagnikiem a u mnie najpierw ciagnik hamuje a potem naczepa ale słabo i jest lipa kloski i zaciski ok. dzieki
Hmm pierwsze słyszę . Sam jeżdżę trójką i jeśłi była taka sytuacja to oznaczało że trzeba grzechotki w naczepie podciągnąć . Ja mam tylko zawór przy koniu zaraz przy przewodzie nim można zamknąć powietrze co idzie do naczepy . Zaraz gdzie przewód wychodzi z konia i jest przykręcony ten co idzie do naczepy
Nie będę zgadywal gdzie jest ten zawór w tym egzemplarzu, tym bardziej że nie jest to czynność do wykonania "na oko". Wyprzedzenie hamowania naczepy ustawi prawie każdy warsztat zajmujący się pneumatyką samochodową. I tam radziłbym się udać.Nie jest to czynność pracochłonna , ale wymagająca oprzyrządowania.
Kolego jak masz skrzynkę przykrywającą akumulatory to przed nią w kierunku kabiny jest jeszcze taka mniejsza skrzyneczka (mniej więcej 1/3 tej na akumulatory) i tam właśnie jest szukany przez Ciebie zawór.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 11 gości