trochę się pośpieszyłem z tym tematem bo widzę teraz podwieszony w tej sprawie. przepraszam ale jestem tu nowy i nie mogę się odnaleźć
a z tego co wyczytałem to wg. tego posta :
Cytuj:
1. Prawo jazdy najpierw robimy B, C, CE jedno po drugim wystarczy miec 18 lat nie potrzeba miec np. 1 rok kat.B zeby zrobic C tak samo jest z CE
2. Jak juz mamy prawo jazdy musimy miec Badania lekarskie stwierdzajace ze nadajemy sie do prowadzenia pojadów powyzej 3,5 tony i badania Psychotechniczne wszystko zrobice w wiekszych przychodniach lekarskich
I to juz wam wystarczy zeby jeździc w trnsporcie na potrzeby wlasne, co to znaczy ?
- jezdzicie wlasnym pojazdem lub szefa u ktorego jestescie zatrudnieni (musi byc na niego zarejestrowany)
- towar ktory przewozicie wlasnym samochodem musi byc przez was kupiony, sprzedany, wydobyty, przetworzony, wydzierzawiony, tak samo jest jesli jezdzicie u szefa w tym wypdku towar musi byc przezniego kupiony, sprzedany, wydobyty, przetworzony, wydzierzawiony
- jeszcze jedna rzecz to wypis z dzialalnosci gospodarczej "transport na potzreby wlasne" to taka mala zielona kartka ktorą wydaje Starosta (jesli kogos to bardzo interesuje moge zrobic skan i pokazac)"
z tego wynika ze nie majac ukonczone 21 lat mozna jezdzic na potrzeby własne samochodem pow. 3,5 t DCM wiec w czym problem ?
mogę jeździć. czy to prawda?