Strona 11 z 27 [ Posty: 539 ] Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1327 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł: Re: Egzamin C+E
Post Wysłano: 25 cze 2009, 19:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Stralis II 6x2

dla osob nie wiedzacych jeszcze czy sprzeganie pojazdow na wlaczonym czy wylaczonym silniku...
podjezdzajac i wychodzac by sprawdzic ile wam zostalo do zetkniecia sie dyszla ze sprzegiem to mozna wyskoczyc z kabiny bez gaszenia pojazdu (oczywiscie nalezy zaciagnac reczny!), natomiast gdy juz dyszel wejdzie w sprzeg i nastapi sprzezenie pojazdow wtedy nalezy zgasic silnik (oczywiscie zaciagnac reczny!) i dopiero mozna wyskoczyc z kabiny w celu sprawdzenia czy prawidlowo sprzegliscie pojazdy i podlaczyc przewody.

Post Wysłano: 25 cze 2009, 19:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH 440

Cytuj:
sprawdzenia czy prawidlowo sprzegliscie pojazdy
To można sprawdzić przez wrzucenie pierwszego biegu i próbę delikatnego ruszenia na "półsprzęgle". Jeśli poczujemy wyraźny opór, to znaczy że jest ok.

Post Wysłano: 26 cze 2009, 17:43
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

To ja też się pochwalę :) Wczoraj zdawałem w WORD Kielce na nowiuśkim jeszcze pachnącym nowością MAN'ie przebiegu ma jedyne 600 km :)
Fotka:
Kod:
http://www.word.kielce.pl/pl/tablica/tablica8.jpg
Zdane za pierwszym podejściem 8) Za egzaminatora miałem porządnego starszego Pana który nie patrzył tylko za co by tu mnie udupić tylko widać, że normalny człowiek. Jedyne co się denerwował to jak za szybko przejechałem po dziurawej drodze bo nowe auto :D :)

Post Wysłano: 28 cze 2009, 9:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2335824

Z tym gaszeniem silnika, przynajmniej w Szczecinie, to zależy od egzaminatora niektóry każe gasić silnik niektóry nie. Mnie uczyli że należy zgasić silnik. Egzamin jest przerywany z 2 powodów: nie zaciągniecie ręcznego i nie otwarcie zabezpieczenia.
2 elementy jakie musiałam wskazać to: światła mijania i gdzie jest i jak się sprawdza poziom oleju (na to jest czas 5 minut).
Moja trasa egzaminacyjna - może komuś ze zdajacych w Szczecinie przyda się :-)
Golisza w prawo - na dużym skrzyżowaniu ze światłami (Komuny Paryskiej) w prawo - Obotrycka - Pokoju - tam w pobliżu pomnika zawracanie (nie znam ulicy) - Pokoju - przejazd kolejowy - ulice koło stoczni -na 2 światłach w prawo w Szarotki - Malczewskiego - w prawo w Wyzwolenia - Ofiar Oświecimia - na światłach w prawo w Plater (?) - na następnym skrzyżowaniu w lewo w Gontyny - Sczanieckiej - Wilcza - Oliwkowa (to jest ulica w prawo za skrzyżowaniem Komuny Paryskiej) - skręt w lewo do WORD -u
Zdającym życzę powodzenia :-)

Post Wysłano: 06 lip 2009, 18:27

Użytkownik

Użytkownik

witam, to w końcu jak to jest z tym podpinaniem PRZYCZEPY? cofam cyk połączone ,a potem jak te przewody? bo jedni tak mówią ,a drudzy inaczej :arrow: ja zaś myśle tak żółty ,czerwony ,ABS i elekteyka ,a przy rozpinaniu czerwony ,żółty ,ABS i elektryka

prosze o jakeś logiczne wytłumaczenie tego ,bo do teraz słysze kilka wersji ,a jutro mam egzamin w WORD OPOLE pozdrawiam

Post Wysłano: 06 lip 2009, 19:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
ja zaś myśle tak żółty ,czerwony ,ABS i elekteyka ,a przy rozpinaniu czerwony ,żółty ,ABS i elektryka
Logicznie nie wytłumaczę, ale jak tak zrobisz to będzie jak najbardziej poprawnie.

Post Wysłano: 06 lip 2009, 22:22

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8745401

Cytuj:
ja zaś myśle tak żółty ,czerwony ,ABS i elekteyka ,a przy rozpinaniu czerwony ,żółty ,ABS i elektryka
słyszałem o wielu kombinacja podłanczania kabli, ale żeby zaczynać od powietrza.... u mnie w "WORDZIE" najpierw podpinałem elektryke, zółty i czerwony... a odłanczałem elektryka, czerwony i żółty

Kurs na Przewóz Rzeczy-Jest
Karta Kierowcy - Jest

Post Wysłano: 06 lip 2009, 23:46

Użytkownik

Użytkownik

i dalej to samo jest wiele opcji :roll: ale jak w opolu na to patrzą ?
dzięx

Post Wysłano: 07 lip 2009, 22:21

Użytkownik

Użytkownik

witam i już po egz. niestety oblany parkowanie tyłem mi nie wyszło ewidentnie moja wina, ale teraz najlepsze :arrow: WORD Opole ma zajebiście przygotowane samochody HA HA oczywiście żartuje co tam się dzieje z przewodami to naprawde niemam pytań :roll: jak na takim czymś można zdawać i kogoś uczyć :!: :?: podłączyłem przewody żółty ,czerwony itd. wszystko narazie ok, sprzęganie zaliczone ,kolo wsiada jedzie mi na łuk ,robie go idealnie ,cofam i hamuje przy końcu ,wyskakuje z kabiny udało się za pierwszym i mówie gotowe ,a on się pyta czy napewno :!: :?: coś tam słysze jak powietrze ucieka ,a było dobrze spięte ,bo sprawdzał :!: to nic gasze silnik i poprawiam on wsiada i podjeżdza mi do skośnego hamuje i mi mówi jak ja to łącze? bo znowu ucieka :!: się pytam jak to ma być ,to jest uszkodzome ,a on młody ja tu 10 lat robie i mi nie gadaj takich bzdur i sam to zrobił ,niby ok wsiadam ruszam hamuje i co...? dalej to samo ,aż mu głupio było baran jeden i jeszce dodał że to zrobią jak na miasto pojedziemy. Jak takie coś może być w WORDzie!!!??? ŻENADA

Post Wysłano: 14 sie 2009, 12:32

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3680303

Zdawałem we wtorek egzamin w Krakowie, nie zdałem... powód ? tak naprawdę to sam do końca nie wiem i już nie chce wiedzieć. Gość chyba sam nie wiedział na czym mnie oblać bo najpierw mówił, że podstawiłem kliny tylko z przodu (nie będę już wspominał, że widziałem tylko jeden a drugi leżał pod żywopłotem) jednak istotna rzecz i przestroga dla innych jeśli zdają na tandemie. Przyczepa którą mieliśmy posiadała z przodu przy dyszlu kółko i normalną nogę taką jak mają naczepy i przyczepy. Zgubiła mnie rutyna i niewiedza. Jak się okazało przyczepę podnosi się na kółku a nie na nodze + to, że z nogi wysuwa się "noga" pierwszy raz coś takiego widziałem. Jeśli już podniesiemy na kółku to dopiero wtedy opusczamy noge i możemy kółko złożyć spowrotem :| No i pamiętajcie jeszcze o kablu od ABS'u który podpinamy po podpięciu kabli prądowych. Za to też lubią oblewać.

Post Wysłano: 15 sie 2009, 18:04

Użytkownik

Użytkownik

GG: 24201069
Samochód: BMW e46 cabrio

Kolego "damek495" przypomniałeś mi teraz moją historie jak zdawałem w opolu na C+E. Było to w lutym tego roku, miałem podobnie z oświetleniem w przyczepie. Przy podpinaniu kabli zauwarzyłem że wtyczka od oświetlenia jest rozwalona, powiedziałem o tym egzaminatorowi on wezwał mechanika po około 30 minutach przyszedł i stwierdził że wymiana wtyczki zajmnie mu 2 godziny!! Egzaminator na to że pier.... to i na miasto pojedziemy bez świateł w przyczepie, tylko mi kazał mieć to na uwadze przy skręcaniu.

Post Wysłano: 19 sie 2009, 15:16

Użytkownik

Użytkownik

Dzisiaj widzialem ciekawą sytuacje na Bialostockiej drodze. Na około sporo ludzi, Daf LF WORDu z przodu za nim tandem ktory chyba odczepil sie w czasie jazdy, z kolei w tandem zapierniczyl Ruski Daf XF jadacy za nim :D Jestem ciekaw jak zostala rozegrana ta sprawa, pewnie albo wina zlego podczepienia albo cos z zaczepem

Post Wysłano: 19 sie 2009, 16:08

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4029913
Samochód: Mietek Aszrot

Cytuj:
Dzisiaj widzialem ciekawą sytuacje na Bialostockiej drodze. Na około sporo ludzi, Daf LF WORDu z przodu za nim tandem ktory chyba odczepil sie w czasie jazdy, z kolei w tandem zapierniczyl Ruski Daf XF jadacy za nim :D Jestem ciekaw jak zostala rozegrana ta sprawa, pewnie albo wina zlego podczepienia albo cos z zaczepem
a w którym to miejscu było? haha ale się uśmiałem :lol:

Post Wysłano: 19 sie 2009, 16:22

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: fiat 126p

zawinił również Rosjanin, nie zachował bezpiecznego odstępu :D

Post Wysłano: 19 sie 2009, 17:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

jeżeli to nie była wina techniczna to;przewalone będzie miał egzaminator -że nie dopilnował,i osoba egzaminowana...bo pytałem się jak robiłem prawko co jak bym ja zrobił wypadek na Lce,powiedział mi że on by miał przewalone (mandat,punkty itd) i tak samo ja,bo pomimo tego że dopiero się uczę jeżdzić to jestem juz kierowca bo mam to B,i tak samo jestem odpowiedzialny.

Post Wysłano: 19 sie 2009, 20:59

Użytkownik

Użytkownik

Było to na Ciołkowskiego

Post Wysłano: 24 sie 2009, 15:46

Użytkownik

Użytkownik

Podłączam się pod ten temat, bo nie opłaca mi się zakładać nowego.
Czy zdając egzamin C + E będzie można jeździć samochodem osobowym z przyczepką??

Post Wysłano: 24 sie 2009, 15:54
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

A czy na C można zdawać samochodem osobowym? Na daną kategorię zdajesz pojazdem do niej adekwatnym.

Post Wysłano: 24 sie 2009, 16:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: duży z naczepą

Cytuj:
A czy na C można zdawać samochodem osobowym? Na daną kategorię zdajesz pojazdem do niej adekwatnym.
Wydaję mi się, że jemu chodziło o to, czy jak zda C+E to będzie mógł sobie jeździć osobówką z przyczepą. Jeżeli o to mu chodziło, to odpowiedź brzmi: tak.

Post Wysłano: 24 sie 2009, 16:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

W takim razie trochę źle sformułował pytanie, a jeśli o to chodzi, to razem z CE otrzymujesz "gratis" BE.

Strona 11 z 27 [ Posty: 539 ] Przejdź na stronę Poprzednia 19 10 11 12 1327 Następna