Hanss właśnie chodzi o to, że tak jak chodziłem do okulisty tego "zwykłego" to nie pytałem się o PJ na C i C+E i wkońcu niedawno postanowiłem udać się prywatnie do specjalistycznej kliniki okulistycznej i zapłaciłem 150 zł za to, żeby się dowiedzieć ze nie mogę mieć PJ. To była akurat lekarka, która robi takie badania dla kierowców i powiedziała, cytuję: "na kat. B - nie ma problemu ale na C i C+E - absolutnie nie ... a co do astygmatyzmu to zapewne wiesz, że u jednego jest gorszy a u innego lepszy - u mnie jest właśnie ten gorszy i w tym problem, że ta wada stoi w miejscu. Wiesz byłem na różnych ćwiczeniach, tych całych ***** wartych laserach i nic... wątpię czy się zmieni na lepsze.
mariuszlol23 na mechanika to ja idę w tym roku do zawodówki
Miałem iść do technikum bo miałem dobre wyniki w nauce ale do tego zawodu to myślę, że lepiej zawodówka bo więcej praktyki. I tak właśnie sobie myślałem, że jak za 3 lata skończę szkołę to od razu na prawko na B, C i C+E i do pracy jako kierowca... a jeśli nie dostanę PJ na ciężarowe to myślałem, żeby kupić dostawczy samochód i iść za kuriera no bo co zrobić... Co do okularów to noszę "+" a wada to astygmatyzm.
Misztal dokładnie świetnie to określiłeś
Wiesz jak byłem mały, czyli miałem jakieś 12 lat to wujek po raz pierwszy wziął mnie w trase (Kłobuck, Wieluń itd.) i pamiętam to jak wczoraj. To był MAN 18.403 i to było niezapomniane przeżycie a teraz jakoś rok temu wziął mnie SCANIĄ R420 2007r. również w "podróż" ale do Warszawy