Tak szczerze mówiac przy okazji tego:
Cytuj:
droga sprawa np na tacho cyfrowym gdy jade przez łodz i jak stanie sie na swiatłach tacho przełacza sie na prace a nie liczy jazdy zawsze wiecej czasu zostaje
Czy to jest główny powód, dla którego cięzarówki w korkach (szczególnie tam gdzie nie robi to wiekszego problemu - na autostradach) robią duże luki i podjeżdżają co jakis czas? zeby czasu jazdy nie cieło?
Nigdy sie pod tym kątem nad tym nie zastanawiałem i myslalem ze chodzi tylko o ekonomie (paliwo i sprzęgło)
Cytuj:
Nie wiem co to jest rosiewacz, ale co by to nie było, to jak on "Cię pcha" to samochód jest w ruchu, więc jest to jazda.
Przede wszystkim nie jest tylko w ruchu, ale jest przez kierowce prowadzony. Może nie w pełnym zakresie, ale jednak.
W praktyce to popytaj kolegów po fachu co robią z tym problemem, ja myśle że spokojnie mozna sobie odpuścić i dać młotki
Poza tym jaka jest prędkość tej jazdy? bo jak poniżej bodaj 5 kmh to tacho nie rysuje jazdy przecież.
A jak powyżej 5 h to i tak przeciez nie masz wyboru bo sie tacho przestawia na jazde.