Cytuj:
Nie to żebym teraz Ci kolego wytykał...ale dziwi mnie trochę że tak późno się do tego wziąłeś(nie tylko Ty ale dużo ludzi)Jak mój kumpel zdawał na C,to 3 kolesi nie zdało testów!!! wiedząc że termin ich godzi( bo oprócz tej próby została już tylko 1)
A przeciesz o KW.było już wiadomo ROK! temu!
Ja np.zapisałem się na kurs kat.C tak,żebym miał 5 prób na C,udało się za pierwszym i już śpię spokojnie.
No to nie spadło tak nagle jak na kursantów chętnych na kat. D.
I tak byłem pełen podziwu dla ludzi, którzy decydowali się na kurs jak czytałem oferty szkół jazdy że na sierpień mają jeszcze parę miejsc aby zdobyć zawód kierowcy przed tymi strasznymi zmianami. Osoby, które się decydowały na to naprawdę pełen podziw głupia pomyłka na placu jak nie zapięcie pasów i leżysz to się nazywa zdawanie egzaminu pod presją. Szkoły ciągnęły w sierpniu jeszcze sporą kasę od kursantów i nie obchodziło ich to że nie zdadzą egzaminu za 1 razem odpękały kurs wzięli pieniądze a ty się martw potem. Ten ostatni kwartał był prawdziwym złotym okresem dla wielu OSK. Nigdy nie przeżywały takiego oblężenia. Auta na kat. C jeździły od 6 do 22. Teraz będzie trochę przestoju tak jak z kat. D mało kto to robi. Ale z czasem ośrodki szkolące na wyższe kategorie znów zaczną się odbijać od dna. Już wiem że część zaczyna inwestycje pod organizowanie Kwalifikacji. Kupują ziemię pod budowę płyt itp. Ludzie zaczną robią i te kursy bo nie będzie wyjścia.
Chociaż z drugiej strony Kwalifikacja Wstępna nie jest taka straszna.
Każdy ucieka przed tym a to taki zwykły kurs na który się przecież sam niedługo będę musiał wybierać.