Cytuj:
KUr..... Marix. :I. Przeczytaj jeszcze raz od strony chyba 18 do 21. Szkolenie okresowe bedzie kazdy przechodzil nawet portugalczyk czy niemiec!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. To nie jest nic strasznego. Musisz je robic do konca zycia(jako kierowca) co 5 lat i tyle zeby utrzymac swoje uprawnienia. Nie musisz robic calych 35 godzin(bo tyle to trwa) w tydzien w tym samym roku. mozesz to podzielic na 1 dzien w roku(w 2010 7h w 2011 7h , obojetnie w jakim miesiecu i tak dalej 5 razy). Nie stac cie na wydanie 140zl rocznie ?
Cytuj:
Tylko tu chodzi o to, że jeśli ktoś teraz zrobił kurs na przewóz rzeczy, a do 10.09.2010 nie będzie na nim pracował, to praktycznie siedem stów pójdzie mu w błoto...
Black-White
Cytuj:
KUr.....
, Czytałeś w ogóle posta, do którego sie odnosiłem?
Chodzi o to, że pieniądze które wydałem na początku tego roku na kurs na przewóz rzeczy najprawdopodobniej przepadną i nie będzie wcale tak, że do 2014 mam spokój jeśli nie podejme do 10 września 2010 pracy jako kierowca.
w związku z tym ponawiam pytanie
Cytuj:
Dobra, ale jak to ma wyglądać, chodzi o to, ze jak nie podejme pierwszej pracy do 10 września 2010 to kwalifikacja okresowa?
To wystarczy zebym sie na jakąkolwiek umowe na stanowisku kierowca zatrudnił choćby na miesiąc?
Czy musi być jakaś ciagłośc?
Czy wystarczy sie zatrudnić jako kierowca na czymkolwiek, czy powyzej 3,5 t?
możecie podać jakąs podstawe prawną tego wszystkiego?