Cytuj:
...Także nic dziwnego, że przyblokował skoro zawsze lewy pas idzie non-stop bo wpychają się na hama wszyscy a lewy stoi...Myślę, że jedynie w tym artykule jest stwierdzenie że powinien byc tam jakiś patrol - ale oznakowany wtedy może się ludzie nauczą jeździć na zakładkę.
ponieważ tym mostem jeżdżę prawie codzień muszę powiedzieć, że dla kierowcy pojazdu ciężarowego wpuszczenie przed siebie samochodu osobowego to dyshonor, a swojego to dobry uczynek. jeżeli zaś ten dobry uczynek zbiegnie się ze zrobieniem na złość innym to już 100% satysfakcji.
jazda po moście milenijnym we Wrocławiu została omówiona w innym temacie o zmianie pasa na zwężeniach na zakładkę. przypomnę, że niektórzy nadgorliwi kierowcy (w większości pojazdów ciężarowych, chociaż osobowe zdarzają się też), blokują lewy pas już od początku mostu milenijnego skutecznie doprowadzając do korka na skrzyżowaniu z ulicami popowicką i pilczycką.
poza tym co ma czas jazdy do zachowania się kierowcy?
czy jeżeli mam czas jazdy mówię przepraszam i dziękuję, przestrzegam przepisów, a jeżeli czas się kończy to sytuacja robi ze mnie chama. przestaję przestrzegać przepisów, częstuję innych środkowym palce i klnę na wszystkich na CB?
jest takie przysłowie: "prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie". świadectwem człowieka jest jego zachowenie się z złych warunkach, jeżeli jesteśmy młodzi, mamy kasę i zdrowie każdy jest przyjacielem.