U mnie też nie grzało nawet się nie włączało tylko sterownik robił "cyk" żadnych błędów jutro będę miał świece (sztyft żarowy) i uszczelki koszt 140 zł i zobaczymy czy zadziała
Świeca wymieniona, czujnik płomienia ok, czujnik przegrzania ok, dmuchawa ok a i tak webasto nie działa sterownik robi "cyk", grzeje świeca i cisza nic więcaj się nie dzieje żadnych błędów
Osobiście polecam KOTPOL, jak któryś z Kolegów sugerował. Dziś w przeciągu 1,5h naprawili WEBASTO TopAir 2000. Praktycznie za kwotę 691 brutto wymienili czujnik płomienia, regeneracja silnika, regeneracja palnika i koszty naprawy.
Polecam ich jako faktycznie pewny serwis i szybką obsługę.
Tak jak mówiłem sterownik robi "cyk" i świeca grzeje nic więcej! Żadnej innej reakcji dmuchawa nie kręci pompka nie pompuje wszystko stoi w piec wszystko jest jak nowe nic nie wypalone poprostu jak nówka
Może żartobliwe pytanie, ale ostatnio kolega nie miał paliwa w przewodzie i dopiero pomogła strzykawka, żeby całość ruszyła (Webasto typ-?, Renault Magnum)
Hmm problem z paliwem też może być ale myślę że kolega to sprawdził .. Też kiedyś miałem problemik z paliwem jak był zbiornik wymieniany .. No i w przewodzie pojawiło się powietrze .. Rozebrałem całe webasto sprawdziłem w nim wszystko i dalej nie chodziło. Dopiero później zobaczyłem że jest powietrze w przewodzi .. odłączyłem go od webasta i kilka razy włączałem i wyłączałem webasto aż do momentu gdy paliwo zaczęło lecieć pod ciśnieniem i po podłączeniu załączył się palnik i zaczęło grzać .
Ludzie nie możecie zrozumieć że moje webasto wogole nie reaguje na nic wężyk z paliwem mam odłączony bo jest zbędny nie uruchamia się dmuchawa a od tego powinna zaczynać się praca ogrzewania
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Sebo radzę ci się wybrać z tym piecem do fachowców jeśli nie wyświetla błedów bo nic nie wymyślimy
Sprawdz historie błędów na wyświetlaczu może ma jakieś stare błedy w pamięci
Sterownik nie jest przegnity tylko pokryty był trochę takim nalotem po wyczyszczeniu dostrzegłem jedną przerwaną ścieżkę jak po zlutowaniu ścieżki piec nie ruszy wyśle sterownik do regeneracji.
P.S mam pytanie czy air top 2000 ogrzeje budynek 5m x3m wysokość 2,20 Budynek ocieplony steropianem 10cm
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 13 gości