Kolego Andrzeju ładowanie jest bardzo zróżnicowane ... jeżeli masz prosty ładunek bez sztaplowania i negatywu to i w 30 - 40 minut załadujesz ... natomiast jeżeli wieziesz ,,szroty,, ( używki zza miedzy ) to masz rózne auta , niektóre uszkodzone to wydłuża proces ładunkowy nawet do połowy dnia.
Pozdrawiam serdecznie .
_________________ Najlepsza cięzarówka to taka... która sie nie psuje ;-d
strzał w naczepe ? bo `nie wyglada to na lezakowanie na boku, swoją drogą podziwiam kazachów ze maja odwage taki kawał jechac starymi mb zabudowa pamięta lata 70-te
Pozdrawiam .
_________________ Najlepsza cięzarówka to taka... która sie nie psuje ;-d
no tak.racja Ci z Kazachstanuu to maja stare zestawy który ledwo co jezdzą, i które pamietaja wczesne lata 80 i przewazaja stare mercedesy...pozdrawiam
Ty to wszystko wyczaisz z przymusu w środę musiałem zajechać do kołchozu o nazwie Port2000 jak większość wie w Mostkach Dolnych i właśnie owy zestaw tam zajechał. Niesamowite auta wiezie. Widać, że jedzie na karnecie, coś tu Rosją podlatuje
Ostatnio w Rumunii widziałem ciekawy transport. Na parkingu koło Drobety stały dwa zestawy z normalnymi naczepami 13,6 (platformy). Na każdej z nich stały dwa ciągniki. Pierwszy stojący na przodzie naczepy, to ciągnik z niską kabiną, drugi zaś z "globem" transportowany był z opuszczoną kabiną. Widać było że ciągniki nie były nowe, więc to pewnie jakiś pomysłowy sprzedawca aut używanych.
Kolejną ciekawą dla mnie rzeczą był transport aut osobowych pod zwykłą firaną. Auta stały na specjalnych stojakach, ustawione po 2 do góry. W taki sposób do Polski przyjeżdżają auta z Wielkiej Brytanii.
W poniedziałek ruszam taką lohr'ą w europe, ciekawe jak będzie bo jestem świeżak. Jeździłem dopiero półtorej miesiąca na wannie i 2 tygodnie na firance.
Jak wróce to coś napisze, a jak będe miał wene to jakieś fotki przedstawie.
Jak jest tu ktoś doświadczony w tym transporcie i może mi udzielić jakieś cenne rady to proszę pisać.
Patrząc po tym co jeździ na drogach to prawdopodobnie Actros Mp2 - na pewno kłania się ekonomika
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 10 gości