mam pytanie odnosnie przejazdu dźwigami po drogach krajowych (najlepiej ,aby odpowiedzi udzieliły osoby które jeżdżą na takim sprzęcie ) otóż czy wymagane jest do jazdy dźwigiem na naszych drogach zewolenie GDDKiA na przejazd pojadu nienormatywnego ?(jak wiadmo nacisk na oś przy dźwigu np.40t i więcej jest przekroczona i policja się czepia takich rzeczy . Jesli tak to czy mozna coś takiego na stałe załatwić ? (jednorazowe takie pozwolenie jest bardzo drogie i musimy czekać odpowiednio długo ).Jak z tym pozwoleniem tak naprawdę jest ?
pewnie jutro nic sie tam nie bedzie działo...w poniedziałek pojade zobaczyć go w akcji;), jak ktoś by chciał go zobaczyć to niech sie spieszy bo stawiają juz ostatni wiatrak
Nie ma pospiechu, z tego co wiem LTM 11200 ma zostać w tamtych rejonach minumum do marca 2010 r. Ale fotki probić warto ten żuraw jest pierwszy raz w Polsce i na razie nic mi nie wiadomo o kolejnych projektach z jego wykorzystaniem.
a wiesz może gdzie jeszzce będą stawiać wiatraki w tym rejonie że ma on być jescze do marca!!?? w Strzelach stwiają ostatni wiatrak i to juz koniec, oczywiście jak narazie, bo za jakis czas ma powstać tam farma wiatrowa....
mialem dzisiaj troche czasu wiec skoczyłem zobaczyc co dzisiaj tam porabiają, kosztowało mnie to myciem samochodu hehe
jak widac na fotkach poniżej zaczynają stawiac ostatni wiatrak, akurat dzisiaj składali dopiero podstawe, reszte cześci pewnie w nocy przyjedzie....
dźwig nie byl wyciągnięty ale i tak robił wrażenie
rozwalił mnie operator tego dźwigu, rozłozony na fotelu, nogi wyciągnięte wysoko na konsole i tak nim operowal hehe pełen luz
Rozmiawiałem z chłopakami z serwisu Liebherra jakies 3 tygodnie temu i mówlili że LTM 11200 ma narazie robotę do marca w okolicach Poznania przy montażu wiatraków, gdzie dokładnie niestety nie wiem.
witajcie koledzy ja teraz w hiszpani stawjam wiatrak z cementu. morzecie mi powiedziec jak sie wstawia fotki... wysle lr 1600 90m wyciag podwojna cabina rury warzomtroche ton ...druga rura co podnosze wazy 178ton 3 ,125ton i 4 , 85ton
Wprawdzie to nie wiatraki ale moze ciekawe ?
Dawno tu niezagladałem ,ale widze że dalej panuje dziecinada ,mam pytanie do operatorów bo paru tu kiedyś zaglądało ,o forum polskojęzyczne operatorów żurawi ,może ktoś wie czy takowe istnieje ? jeśli ktoś wie niech da znac ,chętnie by sie pogadało o branży ,,,, bo tutaj to raczej temat zamiera .... pozdro z słonecznych wysp!!!
_________________ Żyj tak jak chcesz i innym daj żyć............
witajcie koledzy ja teraz w hiszpani stawjam wiatrak z cementu. morzecie mi powiedziec jak sie wstawia fotki... wysle lr 1600 90m wyciag podwojna cabina rury warzomtroche ton ...druga rura co podnosze wazy 178ton 3 ,125ton i 4 , 85ton
Kto Ci dał taki sprzęt skoro pisać nie umiesz? Jaki wiatrak ma rurę ważącą 178 t !?!?! BZDURA!
pomazyc pozostaje. jet takie forum http://dzwigi.ddl2.pl/forum/ ale tam nie ma ludzi ktorzy sie tym zajmuja. Tez szukalem jakis czas az se dalem spokoj.
p.s.
z ktorego roku ten Twoj Liebherr ?
_________________ usługi dźwigowe do 350t, transport niskopodwoziowy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość