Martin a może kojarzysz duńską firmę Farm2Farm z oddziałem w Lesznie a tak ja jedną scanią Ottesena to ja jechałem na myjkę tą z łóżkiem nad przednią szybą
Oni to chyba bardziej nastawieni na warchlaki z Danii. Nie wiem czy trudną się też transportem.
Podwójne obsady, na wschodzie jazda bez przerw więc nie ma się co dziwić takiemu przebiegowi.
Już nie tylko na wschodzie jazdy bez przerw. Ostatnio na Świecku Holendrzy dostali karę za przeładowanie i za czas - kolosalna suma
Z ostatnich nowości z świata transportu zwierząt:
STOK-POL z Siedlec i PETROTRANS z Trzebieszowa, zabrali się za transport zwierząt.
Przedtem trudnili się wyłącznie transportem chłodniczym.
Samochód: Duży
Widziałem w tamtym tygodniu Volvo z Petrotransu z żywcówką na A2 jak jechało od strony Strykowa. Ja myślałem że oni już wcześniej coś mieli do żywca więc nic nie pisałem. A co do Stok-Polu to wiem z dobrych źródeł że szef trochę teraz żałuje że w to wszedł...
_________________ Fan Transportu
Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...
GG: 2172953
Samochód: najlepszy samochód świata. Służbowy
Cytuj:
Cytuj:
Podwójne obsady, na wschodzie jazda bez przerw więc nie ma się co dziwić takiemu przebiegowi.
Już nie tylko na wschodzie jazdy bez przerw. Ostatnio na Świecku Holendrzy dostali karę za przeładowanie i za czas - kolosalna suma
Czyżby firma van rooi? Bo ich też ponoć pare dni temu dupnęli
_________________ Pozdrawiam - Łukasz
Był DAF XF 105.510 SSC 6x2 <- Kto śmiał to usunąć? Mam uczulenie na dzieci Neo, i pseudokierowców z prawego fotela!
Pisząc prace mgr "Analiza procesów transportowych trzody chlewnej w naczepach do przewozu żywych zwierząt" dużo przebywałem w otoczeniu Keus & Mollink to u nich jest standard 1 kierowca -> 2karty + 300 dolców "na opłaty wschodnie"
Prosty rachunek podwójna obsada 4 karty do tacho = 1 mln km w 3 lata
Cytuj:
STOK-POL z Siedlec i PETROTRANS z Trzebieszowa, zabrali się za transport zwierząt.
Wiedziałem, że gdzieś widziałem, aczkolwiek nie wiedziałem gdzie...I jak się okazało, w najbardziej prawdopodobnym miejscu- na stronie firmowej STOK-POL'u
"Żywcówki" Stok-Polu często widziałem w Szypliszkach (koło granicy Polsko-Litewskiej) nie wiem gdzie jechali,ale w tamta stronę jechali pusto.Nigdy nie widziałem jak wracali załadowani,być może na Rosję szli ale pewny być nie mogę bo nie rozmawiałem z kierowcami.Dodam że naczepy do żywca były podpięte pod SCANIE a nie jak u nich na stronie pod VOLVA.
_________________ "T.I.R- Dla jednych trzy litery, DLA MNIE CAŁE ŻYCIE"
"Żywcówki" Stok-Polu często widziałem w Szypliszkach (koło granicy Polsko-Litewskiej) nie wiem gdzie jechali,ale w tamta stronę jechali pusto.Nigdy nie widziałem jak wracali załadowani,być może na Rosję szli ale pewny być nie mogę bo nie rozmawiałem z kierowcami.Dodam że naczepy do żywca były podpięte pod SCANIE a nie jak u nich na stronie pod VOLVA.
Zapewne po cielęta na Litwę, Łotwę lub Estonię lecieli
Być może Martin tak jak piszesz ja od dłuższego czasu w tym nie siedzę więc nie wiem gdzie i po co.Ja leciałem wtedy na Estonię z kukurydza i nawet fotki nie zdarzyłem zrobić bo bylem w knajpie dopiero rano ruszałem a oni podjechali na "Delfina" tylko po paliwo i poszli dalej:)
2 foty firmy Mięs-Pol (ich auta co tydzień można spotkać w Radzyminie na targu bydła) znalezione w necie:
Amsyl:
_________________ "T.I.R- Dla jednych trzy litery, DLA MNIE CAŁE ŻYCIE"
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości