A widzicie - wiedziałem, że gdzieś przemknął mi przed oczami nowy FHacz ze 440 źrebaczkami na karku, chyba sie nie pomyliłem sie:P Czyli na chwile obecną najsłabszy motor w modelu FH to 420, nieźle Pozdro, i dzięx za pomoc
A widzicie - wiedziałem, że gdzieś przemknął mi przed oczami nowy FHacz ze 440 źrebaczkami na karku, chyba sie nie pomyliłem sie:P Czyli na chwile obecną najsłabszy motor w modelu FH to 420, nieźle Pozdro, i dzięx za pomoc
I bardzo dobrze myślałeś. Z tego co widzę na stronie Volvo to nawet w ofercie jest motor 380ps
Ot, małe pytanko - brak oznaczenia "Euro5" na kabinie o czymś świadczy?
Nie wszystkie samochody mają takie oznaczenia. W partiach z silnikami D13B nie było praktycznie wcale zielonych znaczków "V" tylko napis Euro 5 pod bocznym emblematem. Zielone tabliczki "V" są montowane w wersjach z silnikami D13C, chociaż też zależy to od zamówienia.
Co to tego Volva od Kabanosa to sądzę, że ma 480 lub 520 koni
Już rozumiem. Nie jest to niczym uwarunkowane, takie teraz wypuszczają z fabryki.
Mi się wydaje, że każde nowe auto jest już E5, i jest to normalne i nie trzeba tego tak ''uwydatniać'' już teraz, o ile jakieś 3 lata temu Euro5 było można powiedzieć ''wypasem''
_________________ B, B+E, C, C+E: W 11 miesięcy i starczy
VOLVO FH440 E5 Globetrotter + Kogel maxx
Mi się wydaje, że każde nowe auto jest już E5, i jest to normalne i nie trzeba tego tak ''uwydatniać'' już teraz, o ile jakieś 3 lata temu Euro5 było można powiedzieć ''wypasem''
Nam nie chodzi o normę silnika z jaką silnik wychodzi tylko o tabliczki z napisem normy
I chyba kolega też, jeśli dobrze zrozumiałem to chciał napisać ze teraz produkowane auta to przewazne juz Euro 5 więc nie ma juz tych znaczków na boku kabiny bo to juz prawie norma i po co przyklejać
Że się tak przyłącze do tematu - może jest tak, jak w wypadku wielu osobówek - jedne mają pełne oznaczenia, inne "częściowe", a jeszcze inne w ogóle. Nie wygląda to (dla mnie) na coś szczególnie uwarunkowanego.
_________________ Już odlatuję, wszystko mi jedno gdzie...
Niech ktoś spróbuje na chmurze złapać mnie!
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 4 gości