Cytuj:
ostatnio przeglądając gazetę NOWINY zobaczyłem ofertę dla bezrobotnych na bezpłatny kurs prawa jazdy kat.C + KW...
Więc osoby które łudziły się że dzięki KW spadnie ilość kierowców będą niepocieszone
Tez widziałem podobne ogłoszenie (C + KW) w lokalnej gazecie (okol. B-stoku) ale jak przeczytałem program szkolenie to troche zwątpiłem
http://www.nowekwalifikacje.eu/szkolenia.php.
Rekrutacja w listopadzie 2009 cały kurs kończy sie w listopadzie 2010
po czym i tak nie jest powiedziane że ktos dostanie prace albo pojedzie w 1 trase i zrezygniuje. Przjmowali gł. bezdobotnych, być moze bedą przyjmowąc na samą KW o ile os. z kursu nie zdadzą C w terminie lub nie przejda badań.
Co ciekawe, dzis byłem w WORDzie na egz. C+E (na margniesie nie zdałem
) i był tam gośc któr mówił ze zapisał sie na kurs, nie wiem nie dopytałem sie ale chyba finansowanym przez UP, miło byc prawko i kwalifikacje zawodowe za darmo, w miedzy czasie weszła KW i kazali im podpisac papier ze rezygnują z kwalifikacji zawdowych, innymi słowy rezygniuja z KW, jeszcze inaczje zrobią sobie KW na własn ręke.
Cytuj:
Więc osoby które łudziły się że dzięki KW spadnie ilość kierowców będą niepocieszone
Spadnie ilość kierowców po wprowadzeniu KW, chyba ze skróca KW, albo OSK chętniej bedą roganizowac kursy