Witam Szanownych użytkowników Forum a szczególnie gorąco
Pana Jana
Panie Janku ( pozwolę sobie na zdrobnienie
)
Cygaro wypaliłem, przemyślałem Pana wypowiedź. Zgadzam się całkowicie z Pana odpowiedzią na mój post.
Lecz dręczy mnie jedno zdanie, które Pan napisał :
Cytuj:
Co z tego, że u góry się znajduje adres firmy? Nie bije po oczach, a jak komuś przeszkadza to można go łatwo usunąć, umieścić na swoim serwerze i podać innym - ale czy to mimo szczerych chęci nie będzie już właśnie "cwaniactwem".
Przykro mi, że nie znając człowieka ocenia go Pan tak nisko. Chodzi mi o słowa, które wytłuściłem.
1. Czy to, że wrzuciłem do zassania dokument bez reklamy, jest czymś niestosownym???
2. Czy to, że posiadam wiedzę z dziedziny IT i potrafię stworzyć sam dokumenty, które w codziennym życiu bez reklam mogą się każdemu przydać - również jest niestosowne ???
3. Jeżeli chce Pan sprawdzić czy potrafię taki dokument stworzyć proszę podesłać wzór i w ramach "pomocy sąsiedzkiej"
- stworzę Panu dokument przygotowany TYLKO do EDYCJI.
Nie trzeba być "cwaniakiem" by pomóc innym. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Dziwi się Pan, że zbulwersował mnie fakt reklamy. No cóż, spróbuje wytłumaczyć krótko dlaczego tak się stało.
Panie Janku : Pisząc konkretnie o tym dokumencie, zdziwiony jestem taką "niby pomocą".
Jak to wygląda gdy raptem ukaże się w Polsce oraz w EU dokument z reklamą . Co sobie pomyślą kontrolujący ??? - tu jest wg mnie problem!!!
Czy Forum ma pomagać innym użytkownikom czy powinno reklamować jakieś nikomu nieznane firmy ??
Nie problem w reklamie, lecz na dokumencie powszechnego użytku udostępnionego oficjalnie.
Wspomniana Firma
doradztwo trans na moje może się reklamować "skolko godno" - nie przeszkadza mi to. Może nawet brać opłaty za udostępnienie takiego dokumentu - również mi to nie przeszkadza ( za wykonana prace można pobrać opłatę ), lecz bez reklamy.
Jeżeli chce się komuś pomóc to :
- udostępniam na zasadzie darmowego pobrania ( do użytku powszechnego)
- udostępniam odpłatnie
- nie udostępniam i mam TYLKO dla siebie
Cytuj:
W TYM temacie jakoś nie przeszkadzało Ci umieszczenie linku do dokumentu na którym znajdują się dwa duże logo pewnej firmy.
Akurat nie przeszkadzało, ponieważ proszę spojrzeć na datę postu. Myślę, że wielu z powodzeniem skorzystało, bo ten dokument
nie jest dokumentem kontrolowanym przez osoby powołane do kontroli, lecz
jest dokumentem do użytku prywatnego.
Wielu kierowców na co dzień korzysta z usług tejże firmy, więc nie widzę w tym żadnego problemu.
P.S. Proszę mi uwierzyć na słowo, w codziennym życiu nie mam problemów, a duperelami się nie przejmuję.
Pozdrawiam "wizura"