Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
kupiłem iveco euroteha 4x2 cios z 2000r i hds loglift 241 oraz przednią oś ciągnącą chcem zrobić z niego 4x4 z hds ile kosztyje założenie przedniej osi a ile sałożenie hdsu
ale żeś wybrał auto, chyba gorzej nie można
Ale dhds nadrabia
HDS jest mocny to akurat bedzie sie nim wyciagal, bo to podwozie podejrzewam ze nie da sobie rady w ciezkich warunkach... moja Scania 6x4 zaladowana czasami ma problemy...
tu jest przyklad...
http://www.youtube.com/watch?v=KZz_Tu861y0
Cytuj:
Cytuj:
To nie jest takie proste jak Ci się wdaje. Tyle wiem że to są drogie przeróbki i na pewno lepiej było kupić auto z przednim napędem od razu a nie tak się bawić. Chcąc wozić po 30-40 kubików buka czy dęba to trzeba mieć ciągnik że 400-500 km najmniej i podwozie 6x6 lub 6x4 w innym wypadku będzie ciężko. No chyba że będziesz woził mniejsze ładunki ale 4x2 nie to nie do lasu auto. Pozdrawiam
co ty kolego opowiadasz, 500km?? po co?? 420 w zupełności da radę i ze spalaniem też najgorzej nie będzie, woże po 35m3 stosowego i to różny asortyment, zazwyczaj świeże jest, to i wiadomo że waga też odpowiednia, auto z napędem 6x4 i daje rade, i nawet najlepsze sprzęty nie dająrady jak za kierownicą nieodpowiednia osoba siedzi
ten co chce wozic po 30-40 kubikow deba lub buka to niech sobie kupi kolo, ale takie zeby mogl sie je...nać w czolo...
masz pojecie ile wazy dąb?? jak zaladujesz 30 kubikow to bedziesz sie modlil zeby dojechac do celu, ja woze duzo, ale mam silnik V8, i zestaw 6-cio osiowy. i 30kubikow deba to jest juz naprawde duzo... jakbys zaladowal 40m3 deba jesli by ci sie wogole zmiescilo to przy wyjezdzie z lasu polamalbys rame... jezeli wogole silnik ponizej 460km chcialby z tym jechac.
jesli jakims cudem wyjechalbys z lasu to na pierwszej gorce juz bys sie cofal do tylu.
kolego jesli wozisz po 35m3 stosowego to mu powiedz odrazu ze jest to iglaste a nie dab. i nie przechwalaj sie ze jestes taki wielki szofer bo pewnie jeszcze malo widziales. jak wjedziesz w miekki teren to nawet 6x6 ma problemy i zeby nie wiem kto siedzial za kierownica jesli auto sie zapada bo jest tak miekko to nie sam sobie nie poradzi. ja tez myslalem ze jestem cwaniak, ale jak zaczalem jezdzic w lesie to sie troche rozumu nauczylem, a co ciekawe ucze sie caly czas.