Witam
Mam problem z Volvo FL6 11 siknik 180 KM. Podczas jazdy na pusto zaczął wyrzucać wodę. Najpierw w kabinie zaczynało dmuchać zimne powietrze (nagrzewnica nie grzała), następnie temperatura silnika wzrastała powoli do 100 stopni i w tym czasie woda była wyrzucana ze zbiornika wyrównaczego płynu chłodzącego, na koniec powracało grzanie nagrzewnicy, temperatura silnika spadała do 80-85. Po przejechaniu kolejnych kilkunastu kilometrów cała systucja się powtarzała. Po kilku razach objaw zanikł. Załadowany samochód jeszcze kilka razy powtórzył cały ten cyrk, jednak narazie wszystko ustało. Co może być przyczyną ? Olej jest czysty, płyn chłodzący też. Znajomy mechanik mówił że to pewnie uszczelka pod głowicą. Sprawdzałem czy do zbiornika wyrównaczego płynu chłodzącego nie idą bombelki powietrza, ale nic takiego nie zauważyłem. Od tamtego czasu przejechałem 1000 km i nic się nie dzieje. Co może być przyczyną ?
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 20 gości