Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 lut 2010, 12:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: renault kerax

Witam mam problem ze skrzynia biegow w renault kerax 33FXc2 z 1999 roku a mianowicie nie chce przezucac skrzyni biegow z niskiej na wysoka co moze byc odpowiedzialne za to jakis zawor czy co gdzie szuka pomocy a moze ktos ma jakis schemat

Post Wysłano: 04 mar 2010, 21:48

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1142375

Cytuj:
Witam mam problem ze skrzynia biegow w renault kerax 33FXc2 z 1999 roku a mianowicie nie chce przezucac skrzyni biegow z niskiej na wysoka co moze byc odpowiedzialne za to jakis zawor czy co gdzie szuka pomocy a moze ktos ma jakis schemat

Schematu nie mam , ale miałem taki przypadek w Reno Kerax ze skrzynią ZF,a powodem była cewka na elektrozaworze pneumatycznym, w serwisie chcieli nie wiadomo ile, dopasowałem z Volva.
Mogą też być walnięte oringi w tym ustrojstwie w ZF znajduje się to z tyłu skrzyni po lewej stronie.

Post Wysłano: 11 mar 2010, 18:26

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Nie,to raczej cewka na elektrozaworze. Ile powiedzieli Ci za taką robote w serwisie?? Wstawiłes od Vovlo i działa normalnie?

Post Wysłano: 16 mar 2010, 9:25

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1142375

Cytuj:
Nie,to raczej cewka na elektrozaworze. Ile powiedzieli Ci za taką robote w serwisie?? Wstawiłes od Vovlo i działa normalnie?
Ceny dokładnie nie podam bo to szef rozmawiał z serwisem.
Cewkę dopasowałem z Volva (znalazłam jakąś używkę) kostkę łączeniową trzeba zmienić i hula .

Dla jasności: Cewka nie była od Volva od skrzyni biegów tylko od zabudowy (żle się wyraziłem)
Chciałem zdjęcie dołączyć ale nie wiem jak. Jak by co to na prv

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]