Witam. Panowie w moim Premium dzieją się cuda mianowicie włącza się kontrolka-żółty prostokącik z falami jak przy respiratorku i auto słabnie i momentalnie więcej pali w granicach 45 na 100. Ma też dobre dni kiedy na 6 wychodzi z 24 tonami pod górkę przed którą się zatrzymała przez światła a podjazd jest dosyć bogaty, wtedy spalanie kształtuje się w granicach 33 litrów. Ma ktoś pomysł jak to uzdrowić?
_________________ ...::: VOLVO :::...
PL, CZ, SK, UA, D, F, LT, H, RO, SLO, I, RSM, A
Premium 385, z 97 roku. Od 2-3 miesięcy dzieją się te cuda ale dopiero jak ja siadłem to wyszło że błąd jest sygnalizowany bo kierowca wyciągnął żarówkę żeby się nie świeciło i niczym się nie przejmował nawet tym że mu po wypłacie lecieliśmy za przepał
ta kontrolka nie tylko od itc ale także ogólnie od elektroniki silnika czyli innych czujników jak prędkości czy doładowania..nie wiem co nazywasz testowaniem itc bo czegoś takiego nie ma...może chodzi ci o to ze zaworek słychać jak cyka..ale to normalne jach chodzi silnik to też cyka...
_________________ SPEC.RENAULT TRUCK, VOLVO..DĄBROWA NAD CZARNĄ WOJ ŁÓDZKIE DK74 TEL. 509-036-498
-WYJAZDY NA AWARIE ELEKTRYKI I ELEKTRONIKI RENAULT I VOLVO- ADBLUE, APM, DEFEKT 200,DEFEKT WTRYSKU,DEFEKT IMMOBILIZERA,WYŁ.IMMOBILIZERA, ITP.). zapraszamy do grupy: https://www.facebook.com/groups/235395747040110/
Jak przekręcę kluczyk na zapołon to ta kontrolka się zaświeca i po ok 5 sekundach gaśnie. Myślałem że to testowanie jest ale mniejsza z tym-jak zrobić żeby to auto z powrotem wróciło do swojego pierwotnego spalania i żeby szło a nie trzeba było je pachać nawet na prostej drodze.
proponuje podłączyć pod komputer i zdjagnozować co jest nie tak..sprawdzić jak działa itc do ilu wyprzedza czy czujnik doładowania wskazuje itp. to jest tylko test kontrolki ze działa i się nie spaliła...
_________________ SPEC.RENAULT TRUCK, VOLVO..DĄBROWA NAD CZARNĄ WOJ ŁÓDZKIE DK74 TEL. 509-036-498
-WYJAZDY NA AWARIE ELEKTRYKI I ELEKTRONIKI RENAULT I VOLVO- ADBLUE, APM, DEFEKT 200,DEFEKT WTRYSKU,DEFEKT IMMOBILIZERA,WYŁ.IMMOBILIZERA, ITP.). zapraszamy do grupy: https://www.facebook.com/groups/235395747040110/
Jakby był nieszczelny to by kopcił a on nawet dymka nie puści. Problem występuje tylko jak się zaświeci kontrolka.
Na diagnostyce byłem we wtorek i wykazało błąd iTC a co tam było dokładnie to nie pamiętam. Narazie jest zrobione tak jak w temacie Ogura, w poniedziałek pojadę w trasę to się okaże wszystko.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 20 gości