Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 mar 2010, 21:51

Użytkownik

Użytkownik

witam. mam problem ze skrzynią biegów zf 6 nie wchodzą mi biei 3 i 5 czy ktoś może wie co jest przyczyna i co można z tym zrobić z góry dziękuje

Post Wysłano: 20 mar 2010, 22:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3958206

co znaczy nie wchodzi?? napisz cos wiecej co sie dzieje!!!

Post Wysłano: 20 mar 2010, 22:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2487564

Poszedł Ci synchronizator 3 i 5 biegu

Post Wysłano: 21 mar 2010, 8:50

Użytkownik

Użytkownik

dzięki za zainteresowanie sprawa wygląda tak, w momęcie gdy wkładam na 3 jest tak że jej nie ma musze przebić na 4 dopiero wrucić na 3 i wtedy jest a jeśli ujme gazu bądz też bez ujmowania ona ginie a lewarek stoi w tym samym mjejscu i jeśli chce przebić na połówkach na dużą 3 sprzęgłem to równierz ginie 3 dopiero jak przebije na 4 i wróce na dużą 3 jest trujka. ale potrafi zginąć podczas jazdy bez żadnego stuku, zgrzytu poprostu jej nie ma z 5 małą i dużą jest to samo tyle że trzy razy częściej musze przebijąć na szustke i wracać na 5 żeby była wczoraj jak leciałem gineła równierz 6 wrzucałem na luz wracałem na 6 i była. mam jeszcze takie pytanie czy wrazie wymiany skrzyni można wymienić na ósemke od iveca 380 km

Post Wysłano: 21 mar 2010, 15:26

Użytkownik

Użytkownik

skoro synchronizator 3 i 5 biegu jak mam to naprawidz dam rade sam czy musi być serwis? musze wyciągnać skrzynie czy na włożonej sie da? jakie mniej wiecej koszty? dziekuje pieknie!!!

Post Wysłano: 21 mar 2010, 17:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Jak by to był synchronizator to po puszczeniu nogi z gazu kiedy silnik przestaje ciągnąć to lewarek powinien wyskoczyć na pozycję neutralną a nie pozostac na miejscu. Miałem coś podobnego w manie z 1 i 3 pomagało włanczanie 3 przez uprzednie właczenie 4. Problem stanowił zawór odpowiedzialny za przebijanie skrzyni na góną/dolną za sterowanie przekładnią planetarną. Zawór ten steruje powietrzem które przesówa ten tłok z tyłu skrzyni biegów. U mnie było tak że zawór nie dawał odpowiedniego ciśnienia na tłok i nie przesówał do końca tłoka przez co zęby na przekładni nie zazębiały się do końca i było tak że włanczam bieg i auto stoi w miejscu po puszczeniu sprzęgła lub ruszał z 2 metry i przestało ciągnąć a lewarek od biegów zostawał w miejscu

Filmy z tras

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]