Witam koledzy!!
Bardzo prosiłbym Was o poradę!! Mianowicie wymieniłem klocki i szczęki w moim aucie i nie działą mi ABS, nie wiem o co chodzi czy to normalne? Może przez jakiś czas będę się musiały dotrzeć...choć mi się nie wydaje....żadna kontrolka mi przy tym nie świeci...
Proszę o poradę i będę bardzo wdzięczny za każdą podpowiedź!! )
Przecież jak Któryś czujnik jest odłączony to i tak świeci się ABS
Radziłbym Sprawdzenie czujników powinny mieć około 1200 Ohmów a następnie podobijaj czujniki
Przecież jak Któryś czujnik jest odłączony to i tak świeci się ABS
Radziłbym Sprawdzenie czujników powinny mieć około 1200 Ohmów a następnie podobijaj czujniki
Jak wyczuwasz że ABS nie działa to jeszcze bym sprawdził żarówkę w kontrolce na desce i potem szukał dalej. Co to za auto?
A mam pytanko, czy czujniki ABSu to dosuwacie na maxa czy jakimś mi nie znanym sposobem odmierzacie odległość??? Pytam bo zazwyczaj dosuwałem czujniki prawie do pierścienia zębatego ale bałem się ja dopchnąć do końca tak by się oparły.
Pozdrawiam
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Czujnik nie może dotykać pierścienia ale musi być jak najbliżej niego w odległości około 2,3mm jeśli niema żadnego ogranicznika głębokości
Podejrzewam że kolega ma odsunięty czujnik lub zasyfiały pierścień zębaty
Własnie w przyczepie miałem podobny przypadek koło zębate było zasyfione mieszaniną smaru, opiłkami metalu i okładzin hamulcowych i kontrolka ABS świeciła się bez przerwy Po wyczyszczeniu problem ustąpił
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość