Autor
Wiadomość
Tytuł: I co teraz ??
Post Wysłano: 12 kwie 2010, 23:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam mam problem ,zdałem prawo jazdy na kategorię C+E i co teraz ?? Jak się załapać do pracy ?? Wszędzie gdzie dzwoniłem to trzeba mieć doświadczenie , a doświadczenia nie mogę zdobyć bo nie chcą mnie przyjąć i krąg się zamyka .
Ma ktoś jakiś pomysł ?? I czy dało by się może jakoś załatwić staż z bezrobocia i jeździłbym z kimś jako drugi kierowca ??
Z góry dziękuję za pomoc .

Post Wysłano: 12 kwie 2010, 23:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: na baterie

ciężko kolego teraz właśnie nowym kierowcą z pracą znam ten problem(sam go mam) a za staż to i tak chyba by im trzeba było jeszcze dopłacić najlepiej

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 8:11

Użytkownik

Użytkownik

Uroki naszego poj....* kraju. Witajcie w klubie. Pozdrawiam.

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 8:14
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5115038
Samochód: ładny

Cytuj:
Uroki naszego poj....* kraju. Witajcie w klubie. Pozdrawiam.
Skoro uważasz, że to są uroki naszego kraju, to szukaj pracy w Niemczech, Czechach albo w Kazachstanie.
A do autora...cierpliwości :)

Dodało mi się podwójnie przypadkiem :/ niech ktoś usunie ten górny post.

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2010, 9:03 przez Bajzel, łącznie zmieniany 2 razy.
Posty, które napisałeś sam, możesz również sam usunąć za pomocą krzyżyka w prawym dolnym rogu postu :)

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 10:23

Użytkownik

Użytkownik

A może taki nie jest??? Teraz do pracy idą tylko stażyści do 25 roku życia lub emeryci i renciście, lub ludzie z 10-letnim doświadczeniem, doktoratem, trzema językami obcymi perfekt, etc., bo tak w tym poj...* kraju jest ułożone prawo pracy i podatki, że normalnych, zdrowych, młodych ludzi po 30 roku życia nigdzie nie chcą przyjmować, bo nie będą mieli z tego żadnych dotacji, benefitów, ulg itd. Więc jak tu żyć, jak tu zacząć karierę zawodową???

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 11:18

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: nie ma:(

Hej Kolego...
a z jakiego województwa jesteś?...
wiesz moim zdaniem lepiej by było gdybyś osobiście odwiedził firme i zapytał o prace a nie drogą telefoniczną...prawda taka że pracodawca raczej będzie inaczej patrzył...

A do kolegi który napisał żeby podjąć prace w Niemczech czy za granicą...każdy chce pracować w naszym kraju...i wcale nie ma tak złoto o prace, na zachodzie jest lżej zacząć życie zawodowe a w Polsce?...Ty napewno masz dobrą prace i dlatego tak piszesz gdybyś znalazł sie w sytuacji kolegi może inaczej byś mówił...a on tylko wyraża jaka jest prawda w Polsce...

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 13:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Witam mam problem ,zdałem prawo jazdy na kategorię C+E i co teraz ?? Jak się załapać do pracy ?? Wszędzie gdzie dzwoniłem to trzeba mieć doświadczenie , a doświadczenia nie mogę zdobyć bo nie chcą mnie przyjąć i krąg się zamyka .
Ma ktoś jakiś pomysł ?? I czy dało by się może jakoś załatwić staż z bezrobocia i jeździłbym z kimś jako drugi kierowca ??
Z góry dziękuję za pomoc .
.
Płaczę razem z Tobą
a kto powiedział że jak zrobisz prawko to będziesz miał pracę?
Kierowców jest dosyć, dlatego że wysyp prostaków porobił kwalifikację C+E, jest dziesiątki innych zawodów, skoro nie potrafisz sobie poradzić, znaczy że jesteś za cienki.
Zresztą skoro nawet nioe pofatygowałeś się osobiście, co TY myślisz że jak dzwoni gość i mówi że chce pracować ale nie ma o tym pojęcia to szef powie przyjedź podpisać umowę, a jutro pojedziesz w trasę :lol: :lol: :lol:

Cytuj:
Uroki naszego poj....* kraju.
jak ci się nie podoba to wypad za granicę skoro twierdzisz że tu jest źle
Cytuj:
Witajcie w klubie
żalących się ludzi, że wszystko jest bee i nikt nam niechce dać pracy choć mamy prawko:lol: :lol: :lol:

Dziś żeby dobrze zarabiać, czasem żeby pracować trzeba być dobrym fachowcem, za miernotę dziś nikt nie płaći, nie zatrudnia, taki jest urok kapitalizmu, ja dawno to zrozumiałem.
PS w wojsku się proszą o kierowców.

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 13:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat b5

A może kolego sam podjedziesz do zakładu i zapytasz osobiście czy nawet zostawisz papiery jakieś?
Przecież to Ty szukasz pracy i powinieneś o nią zabiegać - skończyły się czasy że firmy biły się o pracownika... :)

Sam wiesz że bez doświadczenia to nawet nie masz co myśleć o zagranicy czy nawet krajówce :)

Radziłbym się rozejrzeć za pracą typu - rozwożenie towarów z hurtowni czy w piekarniach :) od czegoś trzeba zacząć :)

Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 13:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Sam wiesz że bez doświadczenia to nawet nie masz co myśleć o zagranicy czy nawet krajówce
chyba nie wie
Cytuj:
Radziłbym się rozejrzeć za pracą typu - rozwożenie towarów z hurtowni czy w piekarniach od czegoś trzeba zacząć
Dla posiadacza kat C+E taka raca to dyshonor :mrgreen:

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 14:00

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
żalących się ludzi, że wszystko jest bee i nikt nam niechce dać pracy choć mamy prawko:lol:
Nikt tu się nie żali, a tym bardziej Tobie, tylko to są realia naszego kraju...

Ostatnio zmieniony 13 kwie 2010, 14:10 przez Bajzel, łącznie zmieniany 2 razy.
Kończymy głupie zaczepki, każdy post poniżej, który będzie miał na celu wszczęcie kłótni = ostrzeżenie.

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 14:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat b5

Cytuj:
Dla posiadacza kat C+E taka raca to dyshonor :mrgreen:
to może kup swój zestaw i sam szukaj sobie na niego pracy...

żadna praca nie hańbi :)

Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 14:33

Użytkownik

Użytkownik

Ja jestem z województwa podkarpackiego .

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 15:01

Cytuj:
Ja jestem z województwa podkarpackiego .
Ja również. W związku z tym, że jest tam jak jest z pracą, postanowiłem wybyć z domu prawie 500 km i jest trochę lepiej. Teraz takie czasy: gdzie praca, tam życie.

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 15:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
A może taki nie jest??? Teraz do pracy idą tylko stażyści do 25 roku życia lub emeryci i renciście, lub ludzie z 10-letnim doświadczeniem, doktoratem, trzema językami obcymi perfekt, etc., bo tak w tym poj...* kraju jest ułożone prawo pracy i podatki, że normalnych, zdrowych, młodych ludzi po 30 roku życia nigdzie nie chcą przyjmować, bo nie będą mieli z tego żadnych dotacji, benefitów, ulg itd. Więc jak tu żyć, jak tu zacząć karierę zawodową???
ten poj...* karaj to ludzie, między innymi Ty i ja, nie wiem jak Ty ale ja nie czuje się poj...*.

natomiast jeżeli coś nie pasuje to akurat ja muszę sprostać sytuacji.

rozumiem, że dla kolegi porządny kraj to taki, który dopasuje się do niego, czyli 40 mln ludzi, którzy będą robili wszystko, aby kolega 601s był szczęśliwy.

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 19:14

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Radziłbym się rozejrzeć za pracą typu - rozwożenie towarów z hurtowni czy w piekarniach :) od czegoś trzeba zacząć :)
akurat z urzędu pracy dali mi taką kartkę i miesiąc czasu miałem chodzić pytać i zostawiać CV przynieść 20 pieczątek,jeżeli nie ma pracy i przyniosłem bo nigdzie nie chcieli a większość to była dobrze prosperujące hurtownie ,i w UP oczywiście jak bym tego nie przyniósł to wyrejestrowali by mnie ,najlepsze jest to że i tak daje mi to tylko to że mam wizytę u lekarza za darmoche :lol: bo i tak nie mam prawa do zasiłku ,na kurs mnie nie wzieli bo byli bardziej potrzebujący ode mnie z resztą na prawie 10 tysięcy bezrobotnych 8 miejsc na głupi kurs to też super ,nikt mi nie powie że ten kraj nie jest z lekka po.... i za bardzo oszczędny

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 19:46

Użytkownik

Użytkownik

POPIERAM !!! globetrotterlongline= bratnia dusza Żygać się chce, jak człowiek widzi co się dzieje w tym kraju. Daję sobie jeszcze dwa miesiące, jak nic z tego to zjazd do UK, tam przynajmniej nie potrzeba KW czy jakiś kursów na przewóz rzeczy, bynajmniej jeszcze bodajże przez 5 lat, jak się mylę to proszę mnie poprawić.

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 20:49

Przepraszam bardzo ale
Cytuj:
poj....* kraj
nie istnieje. Co najwyżej można by tak powiedzieć o narodzie lecz naród tworzą ludzie a to oznacza, że mówiąc w ten sposób obraża się ludzi czyli każdego z nas. Ja także, tak samo jak kolega Cyryl, poj**** się nie czuję i jakoś nie uśmiecha się, żeby ktoś tak o mnie mówił.
Jeśli chodzi o pracę to polecam uczenie się. Idź na studia, wybierz kierunek który Cię interesuje i włóż w to odpowiednio dużo chęci i pracy to nie będziesz narzekał na brak roboty. Jak bardzo chcesz być kierowcą to włóż w to trochę chęci i będą efekty. A jak szukasz tu roboty tylko dla tego, że "w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z twoim wykształceniem" to patrz pkt 1.

Post Wysłano: 13 kwie 2010, 23:00

Użytkownik

Użytkownik

jeżeli wszyscy bezrobotni ci którzy nie są po studiach poszli by studiować z pewnością Polska była by krajem "najmądrzejszym" na świecie,a jeśli dla tych wszystkich ludzi była by praca to i najbogatszym ,z resztą zrozum że to nie narzekanie tylko fakt że nie ma pracy za takie pieniądze żeby wyżyć ,chyba że mieszkając na ulicy :roll:

Post Wysłano: 14 kwie 2010, 6:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ja powiem jeszcze inaczej:

za komuny był tak zwany "nakaz pracy", każdy kto skończył studia (wcześniej szkołę średnią) musiał przepracować w państwowym zakładzie pracy 3 lata - przymusowo. dodatkowo jeżeli odpowiedni zakład był w Suwałkach, a Ty byłeś z Wrocławia nie było zlituj się. oczywiście wcześniej 1 rok wojska. dla mojego kolegi, który miał przejąć po ojcu drobny, rodzinny interes było to wielkie utrudnienie. natomiast mój wujek z okolic Rzeszowa dostał nakaz pracy w Jaworze k. Legnicy i już tu został.

dzisiaj mamy wolność, kończysz studia - robisz co chcesz. ale widać i tak też nie dobrze.

natomiast wracając do naszego kraju, oczywiście uważam że wiele rzeczy jest złych, ale nigdy nie nazwę go w ten sposób, również nigdy nie chce mi się rzygać na wspomnienie kraju.
natomiast wątpię, aby na kolegę 601s czekał komitet powitalny za kanałem La Manche. przypomę że jest tylko prostym wykfalifikowanym robotnikiem bez doświadczenia jakich bez liku z różnych części świata, jedni mogą nawet pracować za miseczkę ryżu dziennie. jedyną przewagą jego jest to, że potencjalne jego dzieci nie będą miały odmniennego koloru skóry, a on sam raczej się sam zapije na śmierć w razie niepowodzenia, niż obwiesi się dynamitem i wysadzi w metrze, czy autobusie.

ps. rozporządzenie o Kwalifikacji Okresowej i Wstępnej weszło w życie w całej UE, a z tego co wiem UK jest w Unii, więc jeżeli będziesz jeździł bez KW to tak samo na czarno jak u nas. a pracodawca wychodzi z tego założenia: "co tam ciemny emigrant może wiedzieć" i chyba ma rację.

Post Wysłano: 14 kwie 2010, 7:46

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
ps. rozporządzenie o Kwalifikacji Okresowej i Wstępnej weszło w życie w całej UE, a z tego co wiem UK jest w Unii, więc jeżeli będziesz jeździł bez KW to tak samo na czarno jak u nas. a pracodawca wychodzi z tego założenia: "co tam ciemny emigrant może wiedzieć" i chyba ma rację.
Z tego co ja się orientuję, to fakt KW ma obowiązywać w całej Unii, ale TYLKO Polska jest tak p...* krajem, że wprowadziła KW już teraz. Np. Niemcy czy właśnie Uk wstrzymały się do 2015r.