Samochód: MAN TGX 18.440 KM XXL
Cytuj:
Ten MAN należy do firmy Laskopol znajdującej sie w Limanowej na ulicy Tarnowskiej...Jest to mały zakład masarski, zajmują się wyrobem wędlin itd... Maja jeszcze oprócz tego MANa starego Actrosa który jeździ na krótkich trasach a ten MAN to chyba Holandia...ich tabor to przeważnie dostawczaki które rozwożą towar..
pozdrawiam:D
Martin znasz firmę z Olsztyna Pork Handel http://www.porkhandel.pl nawet nie widziałem że w Olsztynie jest firma specjalizująca się w transporcie warchlaków i tuczników! Tabor mają dość nowoczesny.
Martin znasz firmę z Olsztyna Pork Handel http://www.porkhandel.pl nawet nie widziałem że w Olsztynie jest firma specjalizująca się w transporcie warchlaków i tuczników! Tabor mają dość nowoczesny.
Oni zajmują się typowo obrotem tucznikami, warchlakami, mając do tego swój transport.
Orientuję się ktoś jak wygląda eksport bydła np. do Włoch czy są do tego jakieś dopłaty czy jest tak wysoka stawka za kg że opłaca się to wozić ?
Włochy i Grecja stoją, nie idzie nic. Stawka uzależniona jest od zapotrzebowania w danym momencie. Kiedyś były dotacje do zakupionego towaru (przeznaczonego na hodowlę) we Włoszech, gdzieś od 2 lat nie ma żadnej dotacji a tym bardziej w Polsce.
Nie wiem ile tego wyjeżdżało w ostatnich latach ale znam firma co wysyłała W zeszłym tygodniu autko na Włochy i na Grecje z bydłem hodowlanym to może do końca aż tak to nie stoi
Oczywiście, że nie stoi do końca. Konkurencyjna firma, która działa nieopodal nas "PIEMONT". Wysyła bydło na włochy, w jakich ilościach to nie wiem, ale jedno jest pewne dają na pewno. Parę lat temu szło od nich 4-6 zestawów miesięcznie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 5 gości